Code Academy ще партнира на Strypes и ще обучи Junior Developers

С голямо удоволствие Ви съобщаваме, че Code Academy има нов партньор – една от най-динамично развиващите се ИТ компании в страната – Strypes.

Strypes е специализирана в разработка на цялостни софтуерни решения за бизнеса, като софтуер за машини за производство на чипове, дигитална трансформация, разработване на приложения, модернизация на различни видове софтуер, оптимизация на процесите, поддръжка и диагностика на различни приложения. Целта на партньорството с Code Academy е обучение на джуниъри, които след това да имат възможността да започнат своята ИТ кариера като разработчици в Strypes. Обучението ще бъде изцяло финансирано от компанията и безплатно за курсистите. Курсът ще е с времетраене от 6 месеца, а включените в него технологии са С, Python, Linux, Unix и Basic BASH. Обучението за професия „Junior Developer със С, Python, Linux, Unix и Basic BASH“ ще стартира в началото на 2021 година.

Нека ви разкажем малко повече за Strypes

Фирмата е създадена през 2008 година в Холандия и вече 12 години се развива и разраства успешно. От началото на пандемията екипът на Strypes в България е нараснал с 50 човека. В България офисите им се намират в София и Пловдив. Основните клиенти на компанията са от Холандия, САЩ, Швеция, Белгия, Германия и Великобритания. Освен успешната работа с бизнес партньорите и дългосрочните и стабилни проекти, за компанията от изключително значение е отношението към хората, които работят там, и атмосферата в екипите.  Както казва Тодор Маринов, Главен изпълнителен директор на компанията:

„В Strypes ние работим, водени от философията „щастливи служители – щастливи клиенти – печеливш бизнес“.

Вярваме, че ако се грижим добре за хората, които работят при нас, те ще се погрижат за нашите клиенти, а това ще доведе до добри бизнес резултати. Предлагаме благоприятна среда, където всеки от служителите ни има възможност да се развива дори и извън своята област на експертиза.“ Това убеждение е залегнало и в основата на процесите, по които се работи в компанията, възможността всеки член на екипа да дава идеи, да изказва мнение и да дава най- доброто от себе си, гъвкаво работно време, индивидуален план и бюджет за обучения и усъвършенстване.

Щастливи служители – щастливи клиенти – печеливш бизнес

Не е случайно, че средният стаж на служителите е 6-7 години. Те имат възможност да се развиват както в технологиите, така и в йерархията. Екипите са стабилни, не сменят често проекти и мениджъри. В редицата разговори с представители на Strypes разбираме, че ключови за успеха на такава плоска структура са комуникацията вътре в екипа, умението на всеки програмист да дава обратна връзка, да търси информация, да има критична и прецизна преценка за качеството на работата си. Затова, освен техническите познания, изключително важно е хората, които стават част от екипа, да са отворени към комуникация, да обичат да работят в екип, да не се притесняват да поемат инициатива, да реагират, да дават идеи, да им харесва да търсят нови решения и да подобряват това, което правят. При постъпване в компанията всеки нов служител преминава обучение и след това има buddy, колега с много опит в компанията, който го подкрепя и напътства в процеса на навлизане в работата.

Защо С и Python?

Неведнъж сме споменавали, че учебните планове на курсовете на Code Academy са създадени съобразно изискванията на бизнеса. Преподаваме технологии и практически умения, които веднага да могат да се използват в работна среда. Strypes иска да увеличи екипа си по проект, в който се ползват тези две технологии и е важно младшият програмист да владее и двете.

Какви хора биха били подходящи за този курс по програмиране?

Любопитни, мислещи и активни хора, които харесват новите технологии и искат да станат програмисти като започнат своята кариера в Strypes. Идеалният кандидат има добро логическо мислене, умее да решава проблеми и има силно желание да се учи. Той/тя е проактивен и позитивен човек, който комуникира добре в екип, умее да спазва срокове на задачи и се стреми винаги да дава най-доброто от себе си. Технически бекграунд би бил полезен за по-плавното навлизане в материята, затова и за напълно начинаещите сме предвидили въвеждащо в програмирането обучение.

Всички кандидати за курса ще преминат през процедура по подбор, включваща онлайн входящ тест и онлайн интервю. Ще подпишем договор за обучение с всеки одобрен за курса.
Ако желаеш да започнеш работа като програмист, запиши се за това обучение!

 

362 211 Code Academy

Даниела има над 6 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.

Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.

Катя има дългогодишен опит в организирането и провеждането на бизнес обучения за умения и обучение на обучители. Тя е специалист по комуникация, работа в екип, мениджмънт и продажби. Катя ще ти даде ценни насоки за това как най-добре да презентираш своята работа, как да подреждаш и изпълняваш задачите си по приоритет, както и как с лекота да общуваш с колегите. Тези умения са точно толкова ключови за успешната ти кариера, колкото овладяването на технологиите за програмиране.

Стела е обучител с над петнайсетгодишен опит в обучението и развитието на персонал на различни йерархични нива. Специалист е в областта на обученията за формиране и подобряване на уменията за общуване и развитие на екипи. С нейна помощ ще овладееш способността да общуваш с ръководството и колегите и да задаваш правилните въпроси. Тези умения ще ти бъдат изключително полезни, когато започнеш работа като програмист. Стела е сертифицирана за треньор на групово-психодинамичен тренинг.

Александър има над 20 години опит в информационните технологии. Завършил е успешно над 25 проекта базирани на Java, JavaScript, SQL, Pl/SQL и Python технологии. В момента работи като консултант в областта на Quality Assurance и Information Security за водещи финансови институции в Европа. Сертифициран ISTQB Advanced Level, SCRUM Master, PRINCE2 и ISO27001 ISMS Information Security Lead Auditor.

Анастас е програмист с над трийсетгодишна практика. Участвал е в разработката на много проекти за телекоми, финансови институции, игри и други бизнес системи. Две години от кариерата си е бил университетски преподавател. Днес предпочита да програмира на С++, но има голям опит с Java, Python, C, Pro*C, PL и PL SQL. За него всеки език за програмиране е само още едно изразно средство, което му помага да си свърши работата. Анастас притежава умението да предава на разбираем език и най-сложната материя. За него няма тайни в програмирането и той с удоволствие ще те води в първите ти стъпки от обучението.

Валентин е Java програмист с повече от 20 години опит. Специалността му е Java & SPRING. Работил е по много и разнообразни проекти. Можеш да разгледаш Linkedin профила му за повече информация. Едно от нещата, които най-много обича, е да преподава. Успешно води курса за професия Back-end Junior Developer с профил Java в първия сезон на CODE ACADEMY и спечели симпатиите на курсистите с неподправения си стил и разбираемия начин на преподаване.

Елена е  програмист с близо седем  години професионален опит. Завършила е висшето си образование в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Информационни системи“- степен Бакалавър. По време на следването си Елена е била и асистент преподавател за повече от една година – Programming Fundamentals & OOP in C++. Към днешна дата е част от екипа преподаватели към избираемата дисциплина  “Разработка на Front-End Web” във ФМИ към Софийски Университет „Климент Охридски“. Извън преподаването и програмирането, дизайнът е нещо, с което обича да се занимава през свободното си време.

Разработвала множество проекти през годините, Елена има желанието да предаде знанията си на тези, които тепърва тръгват по нейните стъпки.

Иво е софтуерен инженер с над осем години професионален опит. Завършил e висшето си образование в Технически Университет – София, специалност “Компютърно и софтуерно инженерство” – степен Бакалавър. Той води и обучава екипи от програмисти повече от 5 години. Работил по множество големи проекти в сферата на Blockchain, Fintech, Real Estate. Към днешна дата управлява компания за разработка на софтуер и софтуерни консултации. Има страст към високите скорости, като редовно може да го намерите на пистата, било то с картинг или личния му автомобил.

Петър е програмист с повече от 9 години опит. Определя себе си като нестандартен софтуерен инженер. Опитът му е изцяло ориентиран около Python като преминава през различни софтуерни проекти в пътя си дотук. Стартира работа в сектора на шега, по-време на подготовката си за държавен изпит по Финанси. От тогава досега вярва, че най-красивото нещо на професията на програмиста е, че можеш да учиш всеки ден и, колкото повече научаваш, толкова повече осъзнаваш, че имаш още много за учене. Да решава бизнес проблеми посредством програмни решения е нещото, което го кара да се усмихва всеки ден. Споделя, че когато получава предложение да води курс в Code Academy, не се и замисля, а се съгласява да влезе в това предизвикателство веднага. “Изключително важно е да трупаш знания, но е дори по-важно да ги споделяш с хората, които имат интерес към тях.”

Светлана е специалист с Java и Spring, но познава още езиците C, C++, VB, JS, HTML, CSS и SQL. Има над 5 години професионален опит в разработката на различни проекти. “Обичам да преподавам, защото помагайки на младите колеги да развият уменията си в разработката на софтуер, успявам да организирам и систематизирам по-добре собствените си знания. По този начин израстваме заедно!“ – казва тя. Опитът й като лектор е повече от 10 години, като в момента освен водещ на модула Spring Boot, тя преподава и в ТУ София – университетът, в който е придобила бакалавърската си степен в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Стефан е софтуерен архитект, с повече от девет години практически опит като програмист. Той има отлични познания в богат пакет от технологии, сред които Java и Spring. Стефан е вдъхновяващ и обича преподаването, с което се е занимавал също, като хоноруван асистент в ТУ София. В свободното си време чете, плува и играе комютърни игри. От него ще можеш да почерпиш целият извор от знания, който ти е нужен за твоята кариерна реализация.

Йо има повече от 12 години опит с управление на проекти и екипи. Проектът Code Academy e без съмнения нейният най-любим сред тях. Срещата от близо с програмирането и хората, които са или искат да станат програмисти, тя счита за преломен момент в кариерата си. Поради липса на по-подходящо сравнение, ще сравним този момент с любов от пръв поглед 😊 За нея няма нищо по-хубаво от това да вижда как обучаващите се в академията постигат целта си – да се реализират след края на обучението. И тя работи с цялото си същество в тази посока.

Ани е ентусиазирана и силно мотивирана личност. Има икономическо образование, но страстта й е динамичната работа в областта на човешките ресурси. Обича да комуникира с будни и образовани хора и целта й е да улесни навлизането им в ИТ сектора, като насърчава прогреса и успеха им. Тя е човекът, който ще върви редом с теб по време на обучението ти и ще размаха пръст при нужда. Твоят успех е нейната мисия.

Галя има образование в областта на финансите и дългогодишно приятелство с числата, но винаги е била привлечена от работата с хора и комуникацията е нейното нещо. Работи с екипа на академията по различни проекти от 12 години и приема проекта Code Academy като лична кауза. Вдъхновява се от възможността да подкрепи всеки, пожелал да промени живота си и да стане програмист. Готова е винаги да помогне с мотивацията на тези, които са загубили увереност и имат нужда от приятелско рамо и подкрепа.

Ваня е ментор в нашата програма. Работи като програмист от три години с Java + Spring, Golang, TypeScript + Angular. Да предава своите знания на тепърва прохождащи в сферата е нейно призвание. В свободното си време чете книги и помага на бездомни животни. Има три кучета, които е осиновила. Ваня винаги ще бъде до теб, за да ти помогне да се сбориш успешно с бъговете в кода, който пишеш.


Търсете тук