Програмирането ти е интересно, но си начинаещ?

Това обучение е създадено за напълно начинаещи като теб. За да разбереш наистина какво е програмирането и да прецениш дали да продължиш да влагаш усилия и средства в тази посока.

първа стъпка към професионална реализация
JAVA JUMPSTART

Старт на 21 януари 2024 г.

Продължителност
1 месец

Онлайн
провеждане

Поднесено
100% разбираемо

Изцяло финансиран от Академията

Първа стъпка към професионална реализация

100%
разбираемо

Специално за напълно начинаещи

Развитие

Възможност за развитие със следващ модул

Подкрепа

Седмични срещи с лектор, ежедневни консултации и съпорт в чат група.

Какво ще научиш?

До края на обучението ще имаш познания за основни принципи в програмирането и ще си решавал задачи.

Ще знаеш:

 • как работи компютърът,
 • как се създават програмите,
 • какво са типовете и променливите,
 • условните изрази и циклите,
 • както и поглед върху това какво са масивите и функциите в програмирането.
 • Ще можеш веднага след приключването на модула да запишеш следващия, защото ще имаш нужната основа.

Идеята на Jumpstart е да разбереш от първо лице какво всъщност правят програмистите и дали това ти харесва. Както и да те подготви за следващите модули от менторската ни програма – в модула Unlock Java ще се изучава езикът Java в дълбочина, а в третия модул Java Mastery Projects ще наблегнем на практика и писане на много проекти, за да си напълно подготвен за старта на своята кариера като програмист. Ние ще ти съдействаме да се срещнеш с подходящи фирми след приключване на третия модул от менторската ни програма.

 1. Как работи компютърът. Какво е компютърна програма
 2. Бройни системи
 3. Типове
 4. Променливи
 5. Оператори
 6. Условни изрази
 7. Цикли
 8. Въведение в масиви
 9. Въведение в методи (функции)

Подходящ ли е за теб този модул?

Имаш ли интерес към информационните технологии? Искаш ли да направиш крачка към едно по-сигурно и престижно бъдеще? Програмирането ти е интересно, но никога не си опитвал? Чудиш се дали е за теб и можеш ли да се справиш?

Дошъл си на правилното място. Нашата менторска програма от 0 до ИТ кариера обхваща 3 модула:

 • Въвеждащ Java Jumpstart, с който ще разбереш дали програмирането е твоето призвание. Модулът е с продължителност 1 месец.
 • Базов Unlock Java, в продължение на 8 седмици ще учиш задълбочено езика Java, надграждайки върху стабилната основа от Jumpstart.
 • Основен Java Mastery Projects, 6 месеца, през които основно ще се фокусираш върху писане на проекти, изучаване на големия framework на Java Spring BOOT и допълнителни технологии, които се изискват, за да стартираш мечтаната кариера като Java програмист.
 • След приключването на третия модул от програмата ние ще те свържем с подходящи компании, за да можеш да се реализираш като Junior.

Модул Java Jumpstart ще ти даде доста добра представа какво представлява всъщност програмирането. Ще разбереш дали то ти допада и дали е “твоето нещо”. Ще можеш да вземеш информирано решение дали да продължаваш развитието си в тази посока, защото ще ти покажем как изглеждат нещата “от кухнята”.

Как да извлечеш максимална полза от обучението?

01

Отделяй време поне 3-4 пъти седмично. 

Гледай видеата, решавай задачите и тестовете, които са включени в обучението. Така ще напредваш и ще знаеш как се справяш.

02

Веднъж седмично групата ще се среща за Q&A сесия с Лектор в Zoom. Срещите са силно препоръчителни. Задавай въпроси в Slack групата, ако нещо не ти е ясно. Там ще получиш покрепа от нашия екип – професионалисти с дългогодишен опит. 

03

Академията финансира курса за хора, които търсят реализация в  IT сферата, затова очакваме от теб да си ангажиран и да подходиш сериозно към възможността да промениш живота си.

Как ще протече обучението?

Модулът включва видео уроци, допълнителни материали с теория, задачи и тестове. Ще ти е удобно да учиш, когато имаш възможност – в или извън работно време. Също така ще решаваш задачите и тестовете в удобно за теб време. Ще имаш връзка с опитни програмисти в Slack групата на обучението и във всеки един момент ще можеш да задаваш въпроси и ще получаваш съдействие. След завършването на модул Jumpstart ще имаш яснота дали програмирането е твоята професия и дали искаш да инвестираш време и усилия в нея. Достъпът ти до материалите от обучението е 45 календарни дни след записването.

Нужно ли е да имаш познания в областта?

Не, не е нужно да имаш познания в областта. Целта на това обучение е да ги придобиеш в идеалната среда, в която ще имаш фокус и подкрепа. Ще разбереш дали наистина програмирането ти харесва и дали си струва да извървиш стъпките нататък, за да стане то твоя професия.

Често Задавани Въпроси

Модулът е специално направен за напълно начинаещи, които имат желание да започнат кариера в ИТ сектора. Той е подходящ за хора с 0 опит, които искат да се запознаят с програмирането.

Java Jumpstart e първата стъпка от специализираната менторска програма на Code Academy с езика Java.

За да започнеш работа като Junior Developer, трябва да преминеш успешно през цялата ни менторска програма, която включва 3 модула:

 1. Java Jumpstart
 2. Unlock Java
 3. Java Mastery Projects. След приключването на този модул ще си напълно подготвен да започнеш работа като Junior програмист и ние ще те свържем с фирми, за да можеш да се реализираш.

Да, след като преминеш модула Java Jumpstart ще имаш възможност да изтеглиш своя електронен сертификат срещу стойност от 80 лв.

Веднъж седмично ще имаш среща с Лектор в Zoom. Ще имаш връзка с целия ни екип и ще получаваш насоки и подкрепа в Slack групата на модула.

Ако прецениш, че програмирането не е твоето нещо, не си задължен да продължиш със следващите стъпки от програмата.

Даниела има над 6 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.

Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.

Катя има дългогодишен опит в организирането и провеждането на бизнес обучения за умения и обучение на обучители. Тя е специалист по комуникация, работа в екип, мениджмънт и продажби. Катя ще ти даде ценни насоки за това как най-добре да презентираш своята работа, как да подреждаш и изпълняваш задачите си по приоритет, както и как с лекота да общуваш с колегите. Тези умения са точно толкова ключови за успешната ти кариера, колкото овладяването на технологиите за програмиране.

Стела е обучител с над петнайсетгодишен опит в обучението и развитието на персонал на различни йерархични нива. Специалист е в областта на обученията за формиране и подобряване на уменията за общуване и развитие на екипи. С нейна помощ ще овладееш способността да общуваш с ръководството и колегите и да задаваш правилните въпроси. Тези умения ще ти бъдат изключително полезни, когато започнеш работа като програмист. Стела е сертифицирана за треньор на групово-психодинамичен тренинг.

Александър има над 20 години опит в информационните технологии. Завършил е успешно над 25 проекта базирани на Java, JavaScript, SQL, Pl/SQL и Python технологии. В момента работи като консултант в областта на Quality Assurance и Information Security за водещи финансови институции в Европа. Сертифициран ISTQB Advanced Level, SCRUM Master, PRINCE2 и ISO27001 ISMS Information Security Lead Auditor.

Анастас е програмист с над трийсетгодишна практика. Участвал е в разработката на много проекти за телекоми, финансови институции, игри и други бизнес системи. Две години от кариерата си е бил университетски преподавател. Днес предпочита да програмира на С++, но има голям опит с Java, Python, C, Pro*C, PL и PL SQL. За него всеки език за програмиране е само още едно изразно средство, което му помага да си свърши работата. Анастас притежава умението да предава на разбираем език и най-сложната материя. За него няма тайни в програмирането и той с удоволствие ще те води в първите ти стъпки от обучението.

Валентин е Java програмист с повече от 20 години опит. Специалността му е Java & SPRING. Работил е по много и разнообразни проекти. Можеш да разгледаш Linkedin профила му за повече информация. Едно от нещата, които най-много обича, е да преподава. Успешно води курса за професия Back-end Junior Developer с профил Java в първия сезон на CODE ACADEMY и спечели симпатиите на курсистите с неподправения си стил и разбираемия начин на преподаване.

Елена е  програмист с близо седем  години професионален опит. Завършила е висшето си образование в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Информационни системи“- степен Бакалавър. По време на следването си Елена е била и асистент преподавател за повече от една година – Programming Fundamentals & OOP in C++. Към днешна дата е част от екипа преподаватели към избираемата дисциплина  “Разработка на Front-End Web” във ФМИ към Софийски Университет „Климент Охридски“. Извън преподаването и програмирането, дизайнът е нещо, с което обича да се занимава през свободното си време.

Разработвала множество проекти през годините, Елена има желанието да предаде знанията си на тези, които тепърва тръгват по нейните стъпки.

Иво е софтуерен инженер с над осем години професионален опит. Завършил e висшето си образование в Технически Университет – София, специалност “Компютърно и софтуерно инженерство” – степен Бакалавър. Той води и обучава екипи от програмисти повече от 5 години. Работил по множество големи проекти в сферата на Blockchain, Fintech, Real Estate. Към днешна дата управлява компания за разработка на софтуер и софтуерни консултации. Има страст към високите скорости, като редовно може да го намерите на пистата, било то с картинг или личния му автомобил.

Петър е програмист с повече от 9 години опит. Определя себе си като нестандартен софтуерен инженер. Опитът му е изцяло ориентиран около Python като преминава през различни софтуерни проекти в пътя си дотук. Стартира работа в сектора на шега, по-време на подготовката си за държавен изпит по Финанси. От тогава досега вярва, че най-красивото нещо на професията на програмиста е, че можеш да учиш всеки ден и, колкото повече научаваш, толкова повече осъзнаваш, че имаш още много за учене. Да решава бизнес проблеми посредством програмни решения е нещото, което го кара да се усмихва всеки ден. Споделя, че когато получава предложение да води курс в Code Academy, не се и замисля, а се съгласява да влезе в това предизвикателство веднага. “Изключително важно е да трупаш знания, но е дори по-важно да ги споделяш с хората, които имат интерес към тях.”

Светлана е специалист с Java и Spring, но познава още езиците C, C++, VB, JS, HTML, CSS и SQL. Има над 5 години професионален опит в разработката на различни проекти. “Обичам да преподавам, защото помагайки на младите колеги да развият уменията си в разработката на софтуер, успявам да организирам и систематизирам по-добре собствените си знания. По този начин израстваме заедно!“ – казва тя. Опитът й като лектор е повече от 10 години, като в момента освен водещ на модула Spring Boot, тя преподава и в ТУ София – университетът, в който е придобила бакалавърската си степен в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Стефан е софтуерен архитект, с повече от девет години практически опит като програмист. Той има отлични познания в богат пакет от технологии, сред които Java и Spring. Стефан е вдъхновяващ и обича преподаването, с което се е занимавал също, като хоноруван асистент в ТУ София. В свободното си време чете, плува и играе комютърни игри. От него ще можеш да почерпиш целият извор от знания, който ти е нужен за твоята кариерна реализация.

Йо има повече от 12 години опит с управление на проекти и екипи. Проектът Code Academy e без съмнения нейният най-любим сред тях. Срещата от близо с програмирането и хората, които са или искат да станат програмисти, тя счита за преломен момент в кариерата си. Поради липса на по-подходящо сравнение, ще сравним този момент с любов от пръв поглед 😊 За нея няма нищо по-хубаво от това да вижда как обучаващите се в академията постигат целта си – да се реализират след края на обучението. И тя работи с цялото си същество в тази посока.

Ани е ентусиазирана и силно мотивирана личност. Има икономическо образование, но страстта й е динамичната работа в областта на човешките ресурси. Обича да комуникира с будни и образовани хора и целта й е да улесни навлизането им в ИТ сектора, като насърчава прогреса и успеха им. Тя е човекът, който ще върви редом с теб по време на обучението ти и ще размаха пръст при нужда. Твоят успех е нейната мисия.

Галя има образование в областта на финансите и дългогодишно приятелство с числата, но винаги е била привлечена от работата с хора и комуникацията е нейното нещо. Работи с екипа на академията по различни проекти от 12 години и приема проекта Code Academy като лична кауза. Вдъхновява се от възможността да подкрепи всеки, пожелал да промени живота си и да стане програмист. Готова е винаги да помогне с мотивацията на тези, които са загубили увереност и имат нужда от приятелско рамо и подкрепа.

Ваня е ментор в нашата програма. Работи като програмист от три години с Java + Spring, Golang, TypeScript + Angular. Да предава своите знания на тепърва прохождащи в сферата е нейно призвание. В свободното си време чете книги и помага на бездомни животни. Има три кучета, които е осиновила. Ваня винаги ще бъде до теб, за да ти помогне да се сбориш успешно с бъговете в кода, който пишеш.


Търсете тук