Изучавал си цялата Java, но ти липсва практически опит? Участвал ли си в разработката на проекти или си решавал само задачи? Сигурно вече си наясно, че програмирането е твоят кариерен път, но не се чувстваш подготвен, за да кандидатстваш за junior? Имаме добри новини за теб - стартът на кариерата ти ще е възможен след това практически насочено обучение. А след приключването му ние ще те свържем и с потенциални работодатели. Как ти се струва?

Можеш наистина да промениш всичко с обучението
Java Mastery Projects

Старт на 27 май 2024

фокус върху практика

Продължителност 6 месеца

сертификат

Изцяло онлайн провеждане

извън работно време

5 проекта

по реални бизнес задания

Кариерна реализация

след края на обучението

2000 - 2500 лв.

стартово възнаграждение

 
За кого е подходящ този курс?

Курсът е подходящ за хора, които мечтаят да стартират кариера като Java програмисти и търсят вариант това да се случи краткосрочно. С това обучение кариерната ти промяна е възможна след само 6 месеца.
Добре е да имаш начални познания по Java до колекции (лист, мап и сет), като не се изисква предишен професионален опит. Ако нямаш нужната основа, имаме вариант да я придобиеш с наша помощ. Регистрирай се, за да те запознаем с всички възможности.

Какво те очаква?

Практически опит

В това обучение ще напишеш 5 проекта с Java, Spring BOOT и бази данни, по бизнес задания и в близка до реалната работна среда.

Кариерна реализация

Финалните проекти ще презентираш пред ИТ компании, партньори на Code Academy, които в конкретния момент имат отворени джуниърски позиции.

Know how и подкрепа

Ще получиш подкрепата на технически и мотивационни ментори, както и комплекс от знания и умения, нужни за старт на твоята мечтана ИТ кариера.

Как ще протече обучението?

Курсът е с продължителност 6 месеца:

от 27 май 2024 до 27 ноември 2024 г.

Седмичните срещи с ментори и лектори ще се провеждат онлайн в Zoom по предварително изготвен график – 2 срещи седмично с ментор, 1 среща седмично с лектор. Започваш с писането на проекти още от четвъртата седмица.

Учебният план на курса покрива езика за програмиране Java от Java Collections framework, Spring BOOT, инструменти за програмиране и Maria DB.

 1. Object – Супергероят на обектите
 2. Вложени, вътрешни, локални и анонимни класове
 3. Java Collections Framework
 4. Процеси и нишки
 1. Въведение в “лова” на грешки (debugging)
 2. Въведение в Maven
 3. Въведение в Javadoc
 4. Въведение в Logging със Slf4j
 5. Въведение във version control
 6. Какво е Spring Framework?
 7. Когато OOП не е достатъчно – въведение в Dependency Injection
 8. Spring MVC – The web companion to Spring
 9. Spring Boot = Spring Framework made simple. * Spring Boot * Spring Boot Initializer * Spring Boot Starter * Our first project with Spring Boot Data Rest *
 10. Web is not just web pages – The HTTP protocol * Transferring data – plain text, xml, json, html * Intro to REST * OpenAPI for documenting REST services
 11. Architecture of a Spring Boot Project
 12. Validating data
 13. Storing data without SQL – intro to Spring Repositories
 14. Testing spring boot projects
 1. Въведение в БД – архитектура, езици, теория на релационните бази данни, базови понятия.
 2. Въведение в SQL – въвеждане, промяна на данни и изтриване на записи
 3. ANSI SQL – Select, клаузата where, оператори, LIKE, IN, BETWEEN изрази, ORDERED BY, агрегатни функции, клаузи HAVING и GROUP By. Вложени заявки.
 4. ANSI SQL оператори – обединения на заявки, външни свързвания, вътрешни свързвания – JOIN, UNION, INTERCEPT, EXCEPT.
 5. Съхранени процедури и тригери- капсулиране, създаване и изтриване.
 6. Индекси и виртуални таблици (INDEXES and VIEWS)
 7. Aliases и синоними. Схеми, Tablespaces. Вградени функции
 8. Логически, аритметични побитови оператори. User defined оператори.
 9. Sessions, Transaction and Locks – основни оператори, параметри на сесия, ACID check, transactions
 10. COMMIT, ROLLBACK вложени транзакции, дистрибутирани транзакции.
 11. Ansi SQL Security

Екипът, който ще работи с теб за твоя успех!

Специалист с Java, SPRING Boot,
C++, C, C#

Стефан Василев

Специалист със SQL
и PL SQL

Димитър Чакъров

Специалист по комуникационни
и мениджърски умения

Катя Великова

Специалист по комуникационни умения и обучителни похвати

Стела Тодорова

Как да кандидатстваш?

01

Ако искаш това за себе си, първо трябва да се регистрираш през някой от бутоните в страницата.

02

До 3 работни дни след като получим твоята кандидатура, ще ти се обадим по телефона за първоначален разговор, в който да се запознаем и да уточним следващите стъпки. Ще те запознаем с условията за участие при първоначалния разговор.

03

Участието в курса изисква успешно преминаване на входящ изпит –  тест и задачи по програмиране.
След като проверим резултатите ти, ще получиш обратна връзка.
Успешно преминалите входящия изпит ще бъдат поканени на лично онлайн интервю.

Инвестиция

За да промениш живота си, трябва да инвестираш само 3500 лв, които можеш да заплатиш и разсрочено. Инвестицията ти ще се изплати още с първите 2 заплати, след като кариерната ти промяна стане факт. Стартовите възнаграждения за Java Junior програмисти се движат в диапазона 1800-2500 лв. и се развиват нагоре на годишна база. И това за теб е само началото. Регистрирай се, за да те запознаем детайлно с всички възможности.

Често Задавани Въпроси

 • Ако искаш това за себе си, първо трябва да направиш регистрация в платформата като кликнеш на бутона.
 • След успешна регистрация ще получиш потвърдителен имейл и колега ще се свърже с теб за първоначален разговор по телефона.
 • Одобрените след разговора кандидати ще получат линк и инструкции за входящ тест.*
  След като получим резултатите ти, ще ти върнем обратна връзка.
 • Успешно преминалите теста ще бъдат поканени на лично интервю.
 • Одобрените кандидати ще получат договор за обучение.

* Успешно преминалите модул Unlock Java с над 70% успеваемост подлежат на прием без входящ изпит, но ще бъдат поканени на опознавателно интервю.

Модулът е подходящ за хора със задълбочени познания по езика Java.

Ако имаш такива, но те са по друг обектноориентиран език, е нужно първо да преминеш през втората стъпка от нашата специализирана програма – Unlock Java.

Да, ще имаш нужните умения и знания, за да стартираш кариера като junior.

И ние ще те свържем с фирми, за да можеш да се реализираш.

Да, след като преминеш модула Java Mastery Projects ще имаш възможност да изтеглиш своя електронен сертификат.

Ще имаш постоянна връзка с нашия екип от опитни програмисти и ще получаваш насоки и подкрепа в Slack групата на модула.
1 път седмично ще имаш среща в Zoom с лектор.
2 пъти седмично ще имаш среща и в Zoom с ментори. Те ще проверяват домашните и ще ти съдействат при разработката на проектите.

Трябва да имаш оценка на тестовете минимум 70%, минимум 80% успеваемост на заданията на домашно и проектите (да са предадени в срок и работещи) и минимум 90% присъствие на седмичните срещи с лектор и ментор.

Имаш право да се откажеш от закупения модул в 14 дневен срок след закупуването му и да получиш 100% възстановяване на заплатена сума. Отказът ти ще е възможен, ако не си стартирал обучението и не си приключил нито един от уроците. Виж общите ни условия.

Завършили курсисти

споделят

Даниела има над 6 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.

Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.

Катя има дългогодишен опит в организирането и провеждането на бизнес обучения за умения и обучение на обучители. Тя е специалист по комуникация, работа в екип, мениджмънт и продажби. Катя ще ти даде ценни насоки за това как най-добре да презентираш своята работа, как да подреждаш и изпълняваш задачите си по приоритет, както и как с лекота да общуваш с колегите. Тези умения са точно толкова ключови за успешната ти кариера, колкото овладяването на технологиите за програмиране.

Стела е обучител с над петнайсетгодишен опит в обучението и развитието на персонал на различни йерархични нива. Специалист е в областта на обученията за формиране и подобряване на уменията за общуване и развитие на екипи. С нейна помощ ще овладееш способността да общуваш с ръководството и колегите и да задаваш правилните въпроси. Тези умения ще ти бъдат изключително полезни, когато започнеш работа като програмист. Стела е сертифицирана за треньор на групово-психодинамичен тренинг.

Александър има над 20 години опит в информационните технологии. Завършил е успешно над 25 проекта базирани на Java, JavaScript, SQL, Pl/SQL и Python технологии. В момента работи като консултант в областта на Quality Assurance и Information Security за водещи финансови институции в Европа. Сертифициран ISTQB Advanced Level, SCRUM Master, PRINCE2 и ISO27001 ISMS Information Security Lead Auditor.

Анастас е програмист с над трийсетгодишна практика. Участвал е в разработката на много проекти за телекоми, финансови институции, игри и други бизнес системи. Две години от кариерата си е бил университетски преподавател. Днес предпочита да програмира на С++, но има голям опит с Java, Python, C, Pro*C, PL и PL SQL. За него всеки език за програмиране е само още едно изразно средство, което му помага да си свърши работата. Анастас притежава умението да предава на разбираем език и най-сложната материя. За него няма тайни в програмирането и той с удоволствие ще те води в първите ти стъпки от обучението.

Валентин е Java програмист с повече от 20 години опит. Специалността му е Java & SPRING. Работил е по много и разнообразни проекти. Можеш да разгледаш Linkedin профила му за повече информация. Едно от нещата, които най-много обича, е да преподава. Успешно води курса за професия Back-end Junior Developer с профил Java в първия сезон на CODE ACADEMY и спечели симпатиите на курсистите с неподправения си стил и разбираемия начин на преподаване.

Елена е  програмист с близо седем  години професионален опит. Завършила е висшето си образование в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Информационни системи“- степен Бакалавър. По време на следването си Елена е била и асистент преподавател за повече от една година – Programming Fundamentals & OOP in C++. Към днешна дата е част от екипа преподаватели към избираемата дисциплина  “Разработка на Front-End Web” във ФМИ към Софийски Университет „Климент Охридски“. Извън преподаването и програмирането, дизайнът е нещо, с което обича да се занимава през свободното си време.

Разработвала множество проекти през годините, Елена има желанието да предаде знанията си на тези, които тепърва тръгват по нейните стъпки.

Иво е софтуерен инженер с над осем години професионален опит. Завършил e висшето си образование в Технически Университет – София, специалност “Компютърно и софтуерно инженерство” – степен Бакалавър. Той води и обучава екипи от програмисти повече от 5 години. Работил по множество големи проекти в сферата на Blockchain, Fintech, Real Estate. Към днешна дата управлява компания за разработка на софтуер и софтуерни консултации. Има страст към високите скорости, като редовно може да го намерите на пистата, било то с картинг или личния му автомобил.

Петър е програмист с повече от 9 години опит. Определя себе си като нестандартен софтуерен инженер. Опитът му е изцяло ориентиран около Python като преминава през различни софтуерни проекти в пътя си дотук. Стартира работа в сектора на шега, по-време на подготовката си за държавен изпит по Финанси. От тогава досега вярва, че най-красивото нещо на професията на програмиста е, че можеш да учиш всеки ден и, колкото повече научаваш, толкова повече осъзнаваш, че имаш още много за учене. Да решава бизнес проблеми посредством програмни решения е нещото, което го кара да се усмихва всеки ден. Споделя, че когато получава предложение да води курс в Code Academy, не се и замисля, а се съгласява да влезе в това предизвикателство веднага. “Изключително важно е да трупаш знания, но е дори по-важно да ги споделяш с хората, които имат интерес към тях.”

Светлана е специалист с Java и Spring, но познава още езиците C, C++, VB, JS, HTML, CSS и SQL. Има над 5 години професионален опит в разработката на различни проекти. “Обичам да преподавам, защото помагайки на младите колеги да развият уменията си в разработката на софтуер, успявам да организирам и систематизирам по-добре собствените си знания. По този начин израстваме заедно!“ – казва тя. Опитът й като лектор е повече от 10 години, като в момента освен водещ на модула Spring Boot, тя преподава и в ТУ София – университетът, в който е придобила бакалавърската си степен в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Стефан е софтуерен архитект, с повече от девет години практически опит като програмист. Той има отлични познания в богат пакет от технологии, сред които Java и Spring. Стефан е вдъхновяващ и обича преподаването, с което се е занимавал също, като хоноруван асистент в ТУ София. В свободното си време чете, плува и играе комютърни игри. От него ще можеш да почерпиш целият извор от знания, който ти е нужен за твоята кариерна реализация.

Йо има повече от 12 години опит с управление на проекти и екипи. Проектът Code Academy e без съмнения нейният най-любим сред тях. Срещата от близо с програмирането и хората, които са или искат да станат програмисти, тя счита за преломен момент в кариерата си. Поради липса на по-подходящо сравнение, ще сравним този момент с любов от пръв поглед 😊 За нея няма нищо по-хубаво от това да вижда как обучаващите се в академията постигат целта си – да се реализират след края на обучението. И тя работи с цялото си същество в тази посока.

Ани е ентусиазирана и силно мотивирана личност. Има икономическо образование, но страстта й е динамичната работа в областта на човешките ресурси. Обича да комуникира с будни и образовани хора и целта й е да улесни навлизането им в ИТ сектора, като насърчава прогреса и успеха им. Тя е човекът, който ще върви редом с теб по време на обучението ти и ще размаха пръст при нужда. Твоят успех е нейната мисия.

Галя има образование в областта на финансите и дългогодишно приятелство с числата, но винаги е била привлечена от работата с хора и комуникацията е нейното нещо. Работи с екипа на академията по различни проекти от 12 години и приема проекта Code Academy като лична кауза. Вдъхновява се от възможността да подкрепи всеки, пожелал да промени живота си и да стане програмист. Готова е винаги да помогне с мотивацията на тези, които са загубили увереност и имат нужда от приятелско рамо и подкрепа.

Ваня е ментор в нашата програма. Работи като програмист от три години с Java + Spring, Golang, TypeScript + Angular. Да предава своите знания на тепърва прохождащи в сферата е нейно призвание. В свободното си време чете книги и помага на бездомни животни. Има три кучета, които е осиновила. Ваня винаги ще бъде до теб, за да ти помогне да се сбориш успешно с бъговете в кода, който пишеш.


Търсете тук