Искаш добре платена кариера в ИТ сектора?
Искаш ли нужните знания и умения?
Искаш ли да се подготвиш по работеща система?

Можеш наистина да промениш всичко с обучението
UNLOCK JAVA

старт на 26 ФЕВРУАРИ 2024Г.

фокус върху практика

Продължителност 8 седмици

сертификат при успешно завършване

Изцяло онлайн провеждане

извън работно време

Код ревю

код ревю на домашните, направено от ментор

Развитие

възможност за развитие със следващ модул

Срещи

срещи с лектор и ментор в Zoom 2 пъти седмично

специална цена

ДО ЗАПЪЛВАНЕ НА МЕСТАТА В ГРУПАТА ОТСТЪПКА ОТ 50% С ПРОМОКОД UNLOCK50

860 лв.

ПРОМОКОД: UNLOCK50

Какво ще научиш?

До края на обучението ще имаш задълбочени Java познания за:

 • Списъци;
 • Методи;
 • Обекти;
 • Класове;
 • Конструктори;
 • Атрибути и методи на класа;
 • Пакети;
 • Контрол на достъпа;
 • Java Beans % Pojo;
 • Object composition & наследяване;
 • Object – супергероят на обектите;
 • Методи на изброимите типове;
 • Cast на обект;
 • Wrapper типове;
 • Интерфейси;
 • Абстрактни класове;
 • Вложени, вътрешни, локални и анонимни класове;
 • Изключения и assertions;
 • Въведение в Колекции.

Идеята на Unlock Java e да развиеш познанията си по Java до такава степен, че да можеш да се включиш в писане на проекти в третия ни модул и ученето да не пречи на личния ти живот, на работата или университета ти.

В третия модул Java Mastery Projects ще наблегнем на практика и писане на много проекти, за да си напълно подготвен за старта на своята кариера като програмист. Ние ще ти съдействаме да се срещнеш с подходящи фирми след приключване на третия модул от менторската ни програма.

Нужно ли е да имаш познания в областта?

Да, за да се включиш в модула Unlock Java са ти нужни basic познания по Java до масиви и методи включително. Ако ги нямаш, ние ще ти ги осигурим.  Ще получиш безплатен достъп до всичко необходимо (въвеждащи лекции, преговор) след регистрацията ти за Unlock Java.

Можеш да разгледаш структурата на въвеждащите лекции тук. Към тях има предвидени допълнителни материали, които ще ти бъдат изпратени допълнително след регистрацията ти за модул Unlock Java

 
За кого е подходящ този курс?

Имаш ли интерес към информационните технологии? Вече си завършил basic обучение и имаш начални познания (бройни системи, типове, променливи, оператори, условни изрази, цикли, масиви и функции), които искаш да развиеш? Искаш ли да направиш крачка към едно по-сигурно и престижно бъдеще, но и да имаш време за другите важни неща в твоето ежедневие?

Това обучение е точно за теб.  Нашата менторска програма от 0 до ИТ кариера обхваща 3 модула, а ти вече си само на 2 стъпки от успешното й завършване:

 • Въвеждащ Java Jumpstart – който вече си преминал;
 • Базов Unlock Java, в продължение на 8 седмици ще учиш задълбочено езика Java, надграждайки върху стабилната основа от Jump start;
 • Основен Java Mastery Projects, 6 месеца, през които основно ще се фокусираш върху писане на проекти, изучаване на големия framework на Java Spring BOOT и допълнителни технологии, които се изискват, за да стартираш мечтаната кариера като Java програмист;
 • След приключването на третия модул от програмата ние ще те свържем с подходящи компании, за да можеш да се реализираш като Junior.

Вторият ни модул Unlock Java ще ти даде отлична основа по езика Java, за да можеш да продължиш безпроблемно в основния ни практически модул Java Mastery Projects, след който ще си готов да започнеш работа като Java Junior. В Unlock Java ще се изучава целия език, ООП включително основи на Java Collections Framework, за да можеш в следващия модул да се фокусираш върху писане на проекти – индивидуално и в екип.

КАК ДА ИЗВЛЕЧЕШ МАКСИМАЛНА ПОЛЗА ОТ ОБУЧЕНИЕТО?

01

Изчислили сме, че за да извлечеш максимална полза от това обучение, трябва да отделяш по около 20 часа седмично.

02

Отделяй време всеки  ден, за да напредваш с теорията с темпото на групата.

03

Гледай видеата, решавай задачите и тестовете, които са включени в обучението. Така ще напредваш и ще знаеш как се справяш.

04

Задавай въпроси в Slack групата, ако нещо не ти е ясно. Там ще получиш покрепа от лектор и ментор – професионалисти с дългогодишен опит.

05

Присъствай редовно на седмичните срещи с лектор и ментор.

Лектор на на курса

Специалист с Java и SPRING Boot

Светлана Пройчева

КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ОБУЧЕНИЕТО?

Модулът включва видео уроци за теорията, допълнителни текстови материали с теория, задачи и тестове. Ще ти е удобно да учиш, когато имаш възможност – в или извън работно време, но ще трябва да съобразиш своя график с фиксираните седмични срещи, които са общо 2:

 • Ще имаш 1 седмична среща с лектор (с фиксиран график), за задаване на въпроси по теорията, а през останалото време ще имаш връзка с опитни програмисти в Slack групата на обучението;
 • Ще имаш 1 среща седмично с ментор (с фиксиран график) за проверка и код ревю на домашното ти.

След завършването на модул Unlock Java ще си напълно подготвен за следващата стъпка Java Web Back-end и писането на проекти.

Достъпът ти до материалите от обучението е доживотен.

ИНВЕСТИЦИЯ

Твоята инвестиция е 860 лв. До запълване на местата в групата можеш да ползваш промокод за отстъпка от 50% UNLOCK50

Често Задавани Въпроси

Модулът е подходящ за хора с basic познания по езика Java или друг обектноориентиран език за програмиране.

Unlock Java e втората стъпка от специализираната менторска програма на Code Academy с езика Java.

За да започнеш работа като Junior Developer, ти трябват не само теоретични, но и практически познания по Java. Практиката с писане на проекти е в следващия ни модул Java Web Back-end.

2. Unlock Java – старт на 24 февруари 2024
3. Java Mastery Projects –старт на 27 май 2024. 

След приключването и на двата модула ще си напълно подготвен да започнеш работа като Junior програмист и ние ще те свържем с фирми, за да можеш да се реализираш.

Да, след като преминеш модула Unlock Java ще имаш възможност да изтеглиш своя електронен сертификат.

Ще имаш постоянна връзка с нашия екип от опитни програмисти и ще получаваш насоки и подкрепа в Slack групата на модула.
1 път седмично ще имаш среща в Zoom с лектор.
1 път седмично ще имаш среща в Zoom с ментор, който ще проверява и задачите ти за домашно.

Не си задължен да продължиш със следващата стъпка от програмата.

Трябва да имаш оценка на тестовете минимум 70%, минимум 80% успеваемост на заданията на домашно (да са предадени в срок и работещи) и минимум 90% присъствие на седмичните срещи с лектор и ментор.

Имаш право да се откажеш от закупения модул в 14 дневен срок след закупуването му и да получиш 100% възстановяване на заплатена сума. Отказът ти ще е възможен, ако не си стартирал обучението и не си приключил нито един от уроците. Виж общите ни условия.

Завършили курсисти

споделят

Даниела има над 6 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.

Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.

Катя има дългогодишен опит в организирането и провеждането на бизнес обучения за умения и обучение на обучители. Тя е специалист по комуникация, работа в екип, мениджмънт и продажби. Катя ще ти даде ценни насоки за това как най-добре да презентираш своята работа, как да подреждаш и изпълняваш задачите си по приоритет, както и как с лекота да общуваш с колегите. Тези умения са точно толкова ключови за успешната ти кариера, колкото овладяването на технологиите за програмиране.

Стела е обучител с над петнайсетгодишен опит в обучението и развитието на персонал на различни йерархични нива. Специалист е в областта на обученията за формиране и подобряване на уменията за общуване и развитие на екипи. С нейна помощ ще овладееш способността да общуваш с ръководството и колегите и да задаваш правилните въпроси. Тези умения ще ти бъдат изключително полезни, когато започнеш работа като програмист. Стела е сертифицирана за треньор на групово-психодинамичен тренинг.

Александър има над 20 години опит в информационните технологии. Завършил е успешно над 25 проекта базирани на Java, JavaScript, SQL, Pl/SQL и Python технологии. В момента работи като консултант в областта на Quality Assurance и Information Security за водещи финансови институции в Европа. Сертифициран ISTQB Advanced Level, SCRUM Master, PRINCE2 и ISO27001 ISMS Information Security Lead Auditor.

Анастас е програмист с над трийсетгодишна практика. Участвал е в разработката на много проекти за телекоми, финансови институции, игри и други бизнес системи. Две години от кариерата си е бил университетски преподавател. Днес предпочита да програмира на С++, но има голям опит с Java, Python, C, Pro*C, PL и PL SQL. За него всеки език за програмиране е само още едно изразно средство, което му помага да си свърши работата. Анастас притежава умението да предава на разбираем език и най-сложната материя. За него няма тайни в програмирането и той с удоволствие ще те води в първите ти стъпки от обучението.

Валентин е Java програмист с повече от 20 години опит. Специалността му е Java & SPRING. Работил е по много и разнообразни проекти. Можеш да разгледаш Linkedin профила му за повече информация. Едно от нещата, които най-много обича, е да преподава. Успешно води курса за професия Back-end Junior Developer с профил Java в първия сезон на CODE ACADEMY и спечели симпатиите на курсистите с неподправения си стил и разбираемия начин на преподаване.

Елена е  програмист с близо седем  години професионален опит. Завършила е висшето си образование в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Информационни системи“- степен Бакалавър. По време на следването си Елена е била и асистент преподавател за повече от една година – Programming Fundamentals & OOP in C++. Към днешна дата е част от екипа преподаватели към избираемата дисциплина  “Разработка на Front-End Web” във ФМИ към Софийски Университет „Климент Охридски“. Извън преподаването и програмирането, дизайнът е нещо, с което обича да се занимава през свободното си време.

Разработвала множество проекти през годините, Елена има желанието да предаде знанията си на тези, които тепърва тръгват по нейните стъпки.

Иво е софтуерен инженер с над осем години професионален опит. Завършил e висшето си образование в Технически Университет – София, специалност “Компютърно и софтуерно инженерство” – степен Бакалавър. Той води и обучава екипи от програмисти повече от 5 години. Работил по множество големи проекти в сферата на Blockchain, Fintech, Real Estate. Към днешна дата управлява компания за разработка на софтуер и софтуерни консултации. Има страст към високите скорости, като редовно може да го намерите на пистата, било то с картинг или личния му автомобил.

Петър е програмист с повече от 9 години опит. Определя себе си като нестандартен софтуерен инженер. Опитът му е изцяло ориентиран около Python като преминава през различни софтуерни проекти в пътя си дотук. Стартира работа в сектора на шега, по-време на подготовката си за държавен изпит по Финанси. От тогава досега вярва, че най-красивото нещо на професията на програмиста е, че можеш да учиш всеки ден и, колкото повече научаваш, толкова повече осъзнаваш, че имаш още много за учене. Да решава бизнес проблеми посредством програмни решения е нещото, което го кара да се усмихва всеки ден. Споделя, че когато получава предложение да води курс в Code Academy, не се и замисля, а се съгласява да влезе в това предизвикателство веднага. “Изключително важно е да трупаш знания, но е дори по-важно да ги споделяш с хората, които имат интерес към тях.”

Светлана е специалист с Java и Spring, но познава още езиците C, C++, VB, JS, HTML, CSS и SQL. Има над 5 години професионален опит в разработката на различни проекти. “Обичам да преподавам, защото помагайки на младите колеги да развият уменията си в разработката на софтуер, успявам да организирам и систематизирам по-добре собствените си знания. По този начин израстваме заедно!“ – казва тя. Опитът й като лектор е повече от 10 години, като в момента освен водещ на модула Spring Boot, тя преподава и в ТУ София – университетът, в който е придобила бакалавърската си степен в специалност „Компютърни системи и технологии“.

Стефан е софтуерен архитект, с повече от девет години практически опит като програмист. Той има отлични познания в богат пакет от технологии, сред които Java и Spring. Стефан е вдъхновяващ и обича преподаването, с което се е занимавал също, като хоноруван асистент в ТУ София. В свободното си време чете, плува и играе комютърни игри. От него ще можеш да почерпиш целият извор от знания, който ти е нужен за твоята кариерна реализация.

Йо има повече от 12 години опит с управление на проекти и екипи. Проектът Code Academy e без съмнения нейният най-любим сред тях. Срещата от близо с програмирането и хората, които са или искат да станат програмисти, тя счита за преломен момент в кариерата си. Поради липса на по-подходящо сравнение, ще сравним този момент с любов от пръв поглед 😊 За нея няма нищо по-хубаво от това да вижда как обучаващите се в академията постигат целта си – да се реализират след края на обучението. И тя работи с цялото си същество в тази посока.

Ани е ентусиазирана и силно мотивирана личност. Има икономическо образование, но страстта й е динамичната работа в областта на човешките ресурси. Обича да комуникира с будни и образовани хора и целта й е да улесни навлизането им в ИТ сектора, като насърчава прогреса и успеха им. Тя е човекът, който ще върви редом с теб по време на обучението ти и ще размаха пръст при нужда. Твоят успех е нейната мисия.

Галя има образование в областта на финансите и дългогодишно приятелство с числата, но винаги е била привлечена от работата с хора и комуникацията е нейното нещо. Работи с екипа на академията по различни проекти от 12 години и приема проекта Code Academy като лична кауза. Вдъхновява се от възможността да подкрепи всеки, пожелал да промени живота си и да стане програмист. Готова е винаги да помогне с мотивацията на тези, които са загубили увереност и имат нужда от приятелско рамо и подкрепа.

Ваня е ментор в нашата програма. Работи като програмист от три години с Java + Spring, Golang, TypeScript + Angular. Да предава своите знания на тепърва прохождащи в сферата е нейно призвание. В свободното си време чете книги и помага на бездомни животни. Има три кучета, които е осиновила. Ваня винаги ще бъде до теб, за да ти помогне да се сбориш успешно с бъговете в кода, който пишеш.


Търсете тук