CODIX и Code Academy – отново рамо до рамо в два нови специализирани курса

Партньорството между академията и CODIX датира от 2019 година. То е обединено около идеята за създаване на практически насочени курсове по програмиране, които включват повече от една технология. Защо това е необходимо? За да отговорим адекватно на нуждите на бизнеса. В резултат на редица разговори между представители на двете компании бяха създадени учебните планове на първите два курса на Code Academy за професия Junior Back-end Developer – Junior Back-end Developer с профил SQL, PL/SQL, Pro*C и С и Junior Back-end Developer с профил SQL, PL/SQL и Java. Бяхме пионери и сме изключително доволни от постигнатите резултати. След приключване на двата 6-месечни курса повече от 85% от успешно завършилите курсисти започнаха своята кариера като джуниъри в CODIX.

Кои са CODIX

CODIX е международна софтуерна фирма, занимаваща се с разработката и поддръжката на финансов софтуер. Техният продукт iMX е комплексен софтуер, позволяващ централизирано управление на всички дейности и бизнес процеси. Техни клиенти са големи международни финансови институции, лизингови компании, банки. Седалището на CODIX се намира във Франция, но има представителства в редица други държави в целия свят. Най-големият им оперативен офис се намира в Бизнес парк София. В него работят повече от 500 служителя към днешна дата, но екипите постоянно се развиват и разрастват. Те поддържат и развиват уникалният продукт на CODIX с помощта на технологии като Java, C, SQL, Php, JavaScript и много, много други. В компанията, разбира се, работят и кадри с не инженерно образование и техническа насоченост, като Бизнес анализатори и експерти, които също са важна част от успешната реализация на проектите.

Нека ви разкажем малко повече какво е за един джуниър да работи в CODIX

Нашите бивши курсисти ни разказаха, че още от самото начало реално участват в работния процес, изпълняват задачи и продължават да учат нови неща. Курсът им е дал много добра основа и с реалната работа продължават да надграждат и трупат нови умения, за да бъдат все по-успешни. CODIX е отличен избор за ИТ работодател, новопостъпилите колеги получават ясно дефинирани таскове и могат да разчитат на подкрепа от добре изградена структура от ментори и тим лидери. Това им помага да напредват в кариерата с всяка следваща задача. Научихме също, че екипите са сплотени и атмосферата е спокойна. Щастливи сме да разберем това. Гордеем се, че сме част от него.

Не е тайна, че ИТ браншът може да се похвали с едни от най-добрите условия. CODIX не правят изключение. Компанията се грижи за служителите си и им предоставя различни придобивки като мултиспорт карти, карти за градски транспорт, възможност за допълнителна здравна осигуровка, допълнителен платен годишен отпуск и много други.

Какви нови съвместни инициативи планираме?

Ето и добрите новини. За настоящата 2021 година Code Academy и CODIX съвместно ще организират и проведат още 2 специализирани курса, които ще са безплатни за курсистите и след успешното им завършване те ще имат шанса да започнат своята кариера като програмисти в компанията. Единият курс ще бъде с насоченост  WEB Back-end с профил Java, а другият е изцяло нов, за актуалната в момента позиция QA Specialist. Съвсем скоро ще обявим стартовите дати! Следете ни за новини или се регистрирайте още сега, за да запазите място в групите!