Code Academy ще партнира на Strypes и ще обучи Junior Developers

С голямо удоволствие Ви съобщаваме, че Code Academy има нов партньор – една от най-динамично развиващите се ИТ компании в страната – Strypes.

Strypes е специализирана в разработка на цялостни софтуерни решения за бизнеса, като софтуер за машини за производство на чипове, дигитална трансформация, разработване на приложения, модернизация на различни видове софтуер, оптимизация на процесите, поддръжка и диагностика на различни приложения. Целта на партньорството с Code Academy е обучение на джуниъри, които след това да имат възможността да започнат своята ИТ кариера като разработчици в Strypes. Обучението ще бъде изцяло финансирано от компанията и безплатно за курсистите. Курсът ще е с времетраене от 6 месеца, а включените в него технологии са С, Python, Linux, Unix и Basic BASH. Обучението за професия „Junior Developer със С, Python, Linux, Unix и Basic BASH“ ще стартира в началото на 2021 година.

Нека ви разкажем малко повече за Strypes

Фирмата е създадена през 2008 година в Холандия и вече 12 години се развива и разраства успешно. От началото на пандемията екипът на Strypes в България е нараснал с 50 човека. В България офисите им се намират в София и Пловдив. Основните клиенти на компанията са от Холандия, САЩ, Швеция, Белгия, Германия и Великобритания. Освен успешната работа с бизнес партньорите и дългосрочните и стабилни проекти, за компанията от изключително значение е отношението към хората, които работят там, и атмосферата в екипите.  Както казва Тодор Маринов, Главен изпълнителен директор на компанията:

„В Strypes ние работим, водени от философията “щастливи служители – щастливи клиенти – печеливш бизнес”.

Вярваме, че ако се грижим добре за хората, които работят при нас, те ще се погрижат за нашите клиенти, а това ще доведе до добри бизнес резултати. Предлагаме благоприятна среда, където всеки от служителите ни има възможност да се развива дори и извън своята област на експертиза.“ Това убеждение е залегнало и в основата на процесите, по които се работи в компанията, възможността всеки член на екипа да дава идеи, да изказва мнение и да дава най- доброто от себе си, гъвкаво работно време, индивидуален план и бюджет за обучения и усъвършенстване.

Щастливи служители – щастливи клиенти – печеливш бизнес

Не е случайно, че средният стаж на служителите е 6-7 години. Те имат възможност да се развиват както в технологиите, така и в йерархията. Екипите са стабилни, не сменят често проекти и мениджъри. В редицата разговори с представители на Strypes разбираме, че ключови за успеха на такава плоска структура са комуникацията вътре в екипа, умението на всеки програмист да дава обратна връзка, да търси информация, да има критична и прецизна преценка за качеството на работата си. Затова, освен техническите познания, изключително важно е хората, които стават част от екипа, да са отворени към комуникация, да обичат да работят в екип, да не се притесняват да поемат инициатива, да реагират, да дават идеи, да им харесва да търсят нови решения и да подобряват това, което правят. При постъпване в компанията всеки нов служител преминава обучение и след това има buddy, колега с много опит в компанията, който го подкрепя и напътства в процеса на навлизане в работата.

Защо С и Python?

Неведнъж сме споменавали, че учебните планове на курсовете на Code Academy са създадени съобразно изискванията на бизнеса. Преподаваме технологии и практически умения, които веднага да могат да се използват в работна среда. Strypes иска да увеличи екипа си по проект, в който се ползват тези две технологии и е важно младшият програмист да владее и двете.

Какви хора биха били подходящи за този курс по програмиране?

Любопитни, мислещи и активни хора, които харесват новите технологии и искат да станат програмисти като започнат своята кариера в Strypes. Идеалният кандидат има добро логическо мислене, умее да решава проблеми и има силно желание да се учи. Той/тя е проактивен и позитивен човек, който комуникира добре в екип, умее да спазва срокове на задачи и се стреми винаги да дава най-доброто от себе си. Технически бекграунд би бил полезен за по-плавното навлизане в материята, затова и за напълно начинаещите сме предвидили въвеждащо в програмирането обучение.

Всички кандидати за курса ще преминат през процедура по подбор, включваща онлайн входящ тест и онлайн интервю. Ще подпишем договор за обучение с всеки одобрен за курса.
Ако желаеш да започнеш работа като програмист, запиши се за това обучение!