Code Academy – реализираната мечта за академия за програмисти

изображение Code Academy навърши 2 години

Да, през месец май 2021 се навършиха точно 2 години от първоначалната идея за най-уникалната академия по програмиране, в която учебните планове да са изцяло съобразени с изисквания на конкретен ИТ работодател. На самия ден, 10 май, сме във вихъра на организацията на двете нови групи, чийто старт предстои. Най-хубавият рожден ден и най-празничната обстановка, която изобщо някой може да си пожелае!

Две години по-късно можем да се похвалим с многото успехи, които постигнахме и върховете, които покорихме. През изминалата година проведохме 5 обучения, с профил Java и C и нашите успешни възпитаници започнаха кариера като програмисти веднага след края на обучението си. Освен това успяхме да развием нови партньорствата с ИТ фирмите в България.

Стартирахме с двата специализирани Back-end курса – “Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Embedded SQL и Java” и “Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Pro*C и C” в партньорство с CODIX през 2020. Тази година към днешна дата провежданите от нас специализирани обучения са двойно повече. В академията в момента се обучават 3 групи – Junior Developer със C и Python, Web Back-end Developer с Java, QA специалист. Предстоят ни кампании за още 2 – Back-end Developer със С и Junior Developer с Java (ST^RT IT with Java).

Първоначално за 1 място в някоя от нашите групи се съревноваваха по около 10 кандидата, днес вече конкуренцията е между 20-25. Все повече будни, интелигентни и мотивирани да станат програмисти хора избират курсовете на Code Academy. Тази устойчива тенденция ни прави безкрайно щастливи. Нашите възпитаници и техните успехи са нещото, което осмисля работата на академията и ще направим всичко възможно да бъдем полезни на по-широк кръг от последователите ни.

Замислихме се как можем да помогнем на повече хора да станат част от курсовете ни, да ги завършат успешно и да започнат работа като програмисти. Затова миналата година създадохме въвеждащ курс по програмиране на С, а тази направихме същото въведение и за Java. Двата курса съдържат записи и материали от вече завършили обучения.
Линк към Въведение в програмирането на С

Линк към Въведение в програмирането на Java

Смятаме, че всеки с интерес към информационните технологии и желание да се научи да програмира, може да премине успешно през входящите ни изпити след като се подготви с някое от въведенията. Хората, завършили специализираните курсове на Code Academy, настина започват работа на Junior Dev позиция. Решаването на задачи и писането на код е ключово за постигане на успех в това начинание. Колкото повече пишете, толкова по-бързо ще навлезете в материята. Надяваме се да ви бъдем много, много полезни с новия въвеждащ курс. И ви очакваме в новите сезони!