Сам ли да уча програмиране или да избера обучение в академия

В днешно време е изключително лесно да усвоите нови знания сами, достатъчно е да сте мотивирани и да имате достъп до надеждни ресурси. Да се научите да програмирате изцяло самостоятелно може да се окаже добра идея, тъй като има много информация онлайн, която ще помогне бързо да навлезете в същността на материята. Това вероятно ще отнеме време, отдаденост и търпение. Трябва да имате ясни и конкретни цели, за да не се отклоните или претоварите.

Ползи сами да учите програмиране

Гъвкав график

Едно от най-големите предимства на самообучението е, че вие ​​имате възможност да създавате своя собствен график, но това идва с всички разсейвания, които носят работата и университета. Премахването на онлайн курсовете много бързо може да се превърне в най-лесния начин за олекотяване на вашия график, особено когато имате много работа или изпити в университета!

От друга страна, обучението в академия може да осигури структура и отчетност, които могат да ви помогнат да поддържате процеса на учене в правилната посока. Курсовете по програмиране в академията включват ценни материали като учебници и допълнителни обучения с лектори. Освен това, изграждането на взаимоотношения с други участници може да бъде полезно, когато става въпрос за екипна работа и получаване на съвети относно изучавания материал.

Важни ползи от обучението в академия

По-бързо учене в групи

Сътрудничеството с други обучаващи се ускорява обучението. Може да бъде много разочароващо, когато непознатите термини се натрупват, а същевременно няма кой да помогне и да ви ги обясни. Основно предимство на ученето в група е възможността да питате колегите си, ако не разбирате нещо. Обсъждането на терминология в програмирането и взаимопомощта са основополагащи в обучението в академията.

Съгласувана учебна програма и менторство

В академията обучението е структурирано. Това са внимателно планирани програми, чието завършване може да отнеме месеци, като надграждате уменията си ниво по ниво с наставничеството на опитни преподаватели. Този стил на учене ви дава представа за обучението и ви помага да напредвате със скорост, която трудно можете да достигнете сами.

В крайна сметка най-добрият подход за вас зависи от вашия метод на учене и колко време сте готови да отделите за овладяване на програмирането. И двата варианта имат предимства, така че ги обмислете внимателно, преди да вземете решение.

Когато става въпрос да се научите да  кодите, няма еднозначен отговор, който да се отнася за всички. За някои хора провеждането на курсове в академична среда може да осигури необходимата структура и подкрепа, за да останат мотивирани. Въпреки това, за други, които са по-самостоятелни или се нуждаят от повече гъвкавост в графика си, самообучението може да работи по-добре. Добро начало е да изпробвате няколко различни метода, за да видите кой е най-подходящ за вас. Без значение каква опция изберете, правилното отношение и решителност ще ви помогнат да останете мотивирани по време на това обучение.

Изучаването на програмирането може да бъде изключително възнаграждаващо и полезно както за напредък в кариерата, така и за личностно развитие. С всеотдайност, усилия и желание за учене ще имате потенциала да стартирате кариера като програмист.

Всеки може да се научи да коди. Програмирането е умение , което може да преобрази напълно кариерите и живота на хората, така че е вълнуващо да видим как коденето и компютърните науки биват все по-интегрирани в образованието.