Професията програмист – какво ще ви е нужно

изображение-на-бъдещи-програмисти-и-ментор

Усвояването на професията програмист изисква отделяне на достатъчно време, внимание, много писане на код и постоянно самоусъвършенстване. Можете да опитате да се подготвите индивидуално, но за да постигнете най-добрите резултати, е по-добре да изберете подходяща програма за обучение с квалифицирани и опитни преподаватели. Те ще бъдат ваши ментори и ще можете да се обръщате към тях. Това е най-бързият начин да се научите.

Всеки, който реши да стане част от ИТ индустрията, се пита: колко време трябва да уча, за да практикувам професията програмист и какво ми е нужно?
Опитът ни до момента показва, че мотивирани хора с основни coding skills и развито в тази посока мислене, могат да започнат да пишат софтуер само след няколко месеца ускорено обучение по програмиране. За желаещите да учат програмиране, които нямат никаква предварителна подготовка, ще бъде много трудно да се справят с тази висока скорост на обучение. Те трябва да помислят за по-дълга програма (поне 1,5 години), с която да развият постепенно своето алгоритмично мислене и умения за писане на код.
Независимо дали започвате от 0 или вече имате опит с програмирането, пригответе се за ежедневно учене/писане на код (по 5-8 часа). Също така ви съветваме да изберете курс по програмиране за професия, а не само за един програмен език.

Курс за професията програмист

Имайте предвид, че изучаването само на един програмен език няма да е достатъчно, за да започнете работа като програмист. Ето какво казва Валентин Вълчев, лектор в CODE ACADEMY с повече от 20 години опит като Java програмист:

„Програмирането не е само писане на код. То е екипна работа. Включва много рисърч и постоянно учене, защото постоянно излизат нови технологии, за които не знаем, а се налага да използваме. Но това не трябва да ни спира.“

За да започнете да практикувате професията, ви е нужна комбинация от теоретични познания по три или повече технологии (езици за програмиране, библиотеки, среди за разработка). Необходима е и много практика (писане на код) в реална работна среда (проекти). Курсовете на CODE ACADEMY са замислени така, че да покриват тези изисквания и да ви осигурят професия. Тяхната цел е да станете младши бек-енд програмисти.

Двата ни курса включват:

Стимулираме нашите курсисти постоянно да упражняват наученото с практически задания. Горди сме, че те се справят все по-добре с предизвикателствата, пред които ги поставяме.

След успешно завършване, курсисти ни ще имат възможност да започнат работа в ит компания, разработваща комплексен финансов софтуер.  Там те ще продължат да трупат познания и ще стават все по-добри в разработката на софтуер. Курсовете на CODE ACADEMY дават стабилна основа за кариерна реализация. Но както вече споменахме, професията програмист изисква постоянно самоусъвършенстване, за да останете в крак с новите технологии. Горна граница няма. Само от вашата мотивация зависи колко можете да научите и какви висоти можете да достигнете.

Разгледайте по-подробно учебните планове на двата ни курса!

Нашите курсове:

Курс по програмиране за професия Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Pro*C и C

Курс по програмиране за професия Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Embedded SQL и Java