Преди да започна обучението си в Code Academy бях пробвала бейсик курс за език различен от JAVA, който обаче не потръгна. Идеята да стана програмист и да се занимавам с back-end development ме преследваше дълги години, но не събирах смелост, а и си мислех, че за човек на моята възраст да се пласира на пазара като програмист, е вече непосилно.

Курсът буквално промени живота ми, намерих нови приятели, с които се събирахме(макар и виртуално) да решаваме задачи, тези хора ми станаха много близки и научих много неща от тях. Менторската подкрепа, а и тази на лекторите по времето на целия курс, ми даде увереност да не се отказвам, а задачите ставаха все по-заплетени , амм интересни исках да кажа 😊

Извън кръга на шегата, благодарна съм на всички от Code Academy за подкрепата, дори бях една от избраните да стартират своята кариера в Codix като Back-end Java Developer след курса. Там имах подкрепата на колегите и менторите си, за да напредвам със своето собствено темпо и да наградя получените от мен знания по време на курса. Подкрепата не свърши с края на курса, хората от академията, които са прекрасни, и до днес следят моето развитие и винаги са готови да помогнат с едно рамо! Ако някой има съмнения или притеснения за стойността на работата с Code Academy, може да ми пише на ana.popova83@gmail.com
Ана Попова
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy, работих и се занимавах в съвсем различна сфера, която няма нищо общо с програмирането.
Исках да се преквалифицирам и Code Academy изглеждаше добър вариант. Предимството е, че буквално за само 6 месеца човек без опит може да добие толкова много знания и да започне работа в ИТ сферата със самочувствието, че има добра основа.

Беше интензивно, имаше трудности, но всеки, който отдели достатъчно време и положи усилия, би се справил. Хубавото е, че имаше ментори, които винаги бяха готови да помогнат и да ти покажат нещата, които не разбираш.
Ако някой има колебания относно започването на обучение в Code Academy, може да ми пише/да се свърже с мен и с удоволствие бих отговорил на всичките му въпроси.
Георги Кирилов
Feature Integrator
Преди да започна в CodeAcademy имах не повече от 3 лекции по програмиране в университета. Тоест не знаех нищо :D. И все пак успях, с тяхна помощ, за 6 месеца да науча толкова много и да започна работа в IT сферата като web back-end developer. Най-много ми хареса това, че се набляга на практиката и всичко ти минава през ръцете.

Ако имаш съмнения дали да започнеш курс при тях, ти препоръчвам още днес да се запишеш!
Иван Митев
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy имах съмнения дали само 6 месеца са достатъчни за човек без образование в сферата, като мен. Преди това бях минавал различни курсове и все ми липсваше нещо. Доволен съм, че реших да се пробвам и при Code Academy.

Тук за 6 месеца си открих всичките пропуски в знанията. Вярно е, че курсовете са интензивни и не е лека работата, но според мен всеки, който има желание, хъс и упоритост, е гарантирано да успее, с помощта на чудесния екип на Code Academy. След обучението не ми отне дълго да се реализирам успешно в професията.

Решението да се запиша в курсовете на Code Academy беше едно животопроменящо решение за мен! Откакто завърших и си намерих работа, всичко ми върви само напред и нагоре! Както казват хората, най-добрият момент е сегашният. Ако имате желание, мотивация и дисциплина да се усъвършенствате - записвайте се смело, няма какво да губите! В живота по-добре е човек да пробва всичко, отколкото да се колебае и след години да съжалява за пропуснатите възможности!
Емре Бурук
Python Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy нямах никакъв опит с програмирането. Работех нещо съвсем различно и след няколко години, стигнал тавана си на развитие, реших да потърся нещо, което да не ми позволи да боксувам на едно място и да ми даде възможност да научавам нови неща всеки ден. Именно тогава попаднах на курсовете, предлагани от Code Academy.

Разбира се, в началото имах своите притеснения. Мислех си дали програмирането е за мен, дали ще мога да се справя и т.н., но все пак реших да опитам.

По време на самото обучение, срещнах доста трудности от гледна точка на липсата на всякакъв мой опит преди това. Именно там се оказа и решаващата роля на екипа на академията (тук визирам лектори, ментори, ръководни фактори), който беше както до мен, така и до всички курсисти, оказвайки подкрепа, съдействие и най-вече мотивация.

В крайна сметка успях да завърша успешно и да започна първата си работа като Junior Developer. Това ми помогна да стана по-уверен във възможностите си и да получа шанс да се развивам в една необятна сфера на работа, в която скуката и еднообразието е последното нещо, което може да очаква човек.

Ако някой има някакви въпроси относно Code Academy, нека се чувства свободен да се свърже с мен на cvetomir.nikitov@abv.bg
Цветомир Никитов
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy работех в коренно различна сфера - проектирах сгради като архитект. Обичах си професията, но условията за развитие и издръжка ставаха все по-сложни. Беше време за промяна.

Постепенно и на шега започнах да разглеждам различни курсове за програмиране, първоначално само вечерни и с възможно по-малък импакт върху тогавашната ми работа.

В последствие попаднах и на спонсорираните курсове на Code Academy. Минаваше се през предварителен тест и личен подбор, за да попаднеш сред избраниците. Казах си ок, дотук нищо не губя, да опитаме. Кандидатствах, те пък взеха, че ме харесаха и тук вече бях изправен пред съдбоносно решение. Курсът е интензивен, а моите познания базови, беше невъзможно едновременно да работя и уча. Така след леко побутване от Code Academy взех рязък завой в житейския си път, зарязах всички досегашни проекти, запретнах ръкави и се посветих на новата цел.

Сега, година и половина след завършването на курса, съм благодарен на Code Academy не само за това побутване. Само за шест месеца успяха да ме подготвят на ниво, на което щях да бъда за поне две години вечерно обучение и ходене по мъките на други места.

Спонсорите на курса също бяха доволни и започнах работа веднага след завършването, дори не ми се е налагало да си търся работа. Затова ако някой има колебания, съветът ми е - запретвайте ръкави!
Денислав Делев
Java Web Back-end Developer
В началото на своето обучение започнах с курсове в друга академия и след година и половина и доста завършени модули започнах да кандидатствам за джуниърски позиции и стажове, но дори не ме канеха на интервю. В този момент се притеснявах, че съм вече на 35 години и не знаех какво да направя и какво да уча, за да започна работа.

Тогава попаднах на курса в Code Academy, спонсориран от Strypes и реших, че това е моят шанс. Курсът беше с технологии, които не бях изучавал, и само шест месеца, което в началото ме навеждаше на мисълта, че няма да науча много.

Оказа се обаче точно обратното, курсът беше много интензивен, с много часове лекции, много упражнение и много проекти. Курсът в Code Academy беше много по-различен от всичко, което бях карал до момента - малка група и внимание към всеки курсист, помощ от опитни ментори и работа в екип по много проекти.
Също така получавах обратна връзка върху какво трябва да работя повече. Едно от най- важните неща беше, че получих подготовка за реално интервю в нова за мен сфера.

Накрая на курса бях уверен в знанията си по език, които плаши повечето студенти, а именно C-programming language, също така Python, Linux и Basic Bash, бях придобил умения за работа в екип, бях подготвен за интервю и не на последно място имах много нови приятели и бъдещи колеги. Най- хубавото беше, че на края на курса получих покана за интервю от Strypes и след месец вече работих като Junior Developer.
Венцислав Лазаров
Python Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy имах огромни проблеми с разпределението на времето и работата в екип. След обучението си затвърдих своите знания по с, python, пряко се запознах с IT сферата и получих истински достъп до реално какво е да си програмист и с какви проблеми и казуси се срещат те в ежедневието си.
Владимир Станев
C Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy се бях сблъсквал с езици за програмиране в МГУ София, но след дипломирането си не успях да започна работа в ИТ сферата, тъй като вече се бях ориентирал към друга сфера и бях натрупал няколко години опит, за сметка на ученето в университета, разбира се.

И така, повече от 10 години след дипломирането ми като инженер по компютърни науки, вече нямах почти никакви спомени за нито един от езиците, които съм изучавал, което естествено е сериозен проблем при търсенето на работа в ИТ сферата. Реших да дам рестарт на професионалната си кариера и съдбата ме срещна с Code Academy. Реших да кандидатствам, въпреки че изпитвах сериозни притеснения относно това какво мога да покажа като знания в тази сфера. Минало е много време от университета, английският език не ми е най-силната страна, но пък съм упорит и сериозен като човек, имам добри познания за работа с компютър, а и нали се казва - докато не опиташ, няма как да разбереш...И така добрите хорица от Code Academy се свързаха с мен, предоставиха ми достъп до видеа и материали за предварителна подготовка (припомняне).
След обучението или по-скоро да започна от теста за приемане, наистина много ми помогнаха видеата и материалите, до които получих достъп, първото добро впечатление, което ми направи Академията, за да успея, за мое щастие, да премина успешно!

После подробна информация за всяка стъпка, която предстои. Ако имаш затруднения, получаваш бърза и адекватна помощ. На старта разбираш каква е организацията, получаваш достъп до всеки софтуер, който ще ти е необходим за провеждане на обучението. На първа среща се запознаваш с хората, които ще те обучават и ще ти помагат, ментори, лектори, хората, с който ще се учиш и навярно работиш след известно време. Разбираш, че не си сам и че не си единственият, който има някакви познания в областта, но не е професионалист, и някак си остава само да се успокоиш и да оставиш професионалистите да те поведат в това приключение (обучение).

Накратко казано - радвам се, че попаднах точно в Code Academy. Натрупах знания, които в университет надали някога ще натрупаш за толкова кратко време и то по няколко различни програмни езици, получих шанса да работя по реални проекти, зададени от ментори, затвърдих разбиранията си, че ако положиш усилия, даваш всичко от себе си, за да следваш мечтите си и си постоянен и сериозен, редом с професионалисти, които да те водят и помагат, колкото и динамична и трудна да е работата, ще успееш.

И накрая, тези хора се опитаха по всякакъв начин да помогнат на всеки един от нас да стигне до целите, които са заложени в този курс и всеки един от нас да добие увереност, че може да се справи с предизвикателствата, на които може да те подложи работата в ИТ сферата, от първо лице!
Панчо Чолаков
C Back-end Developer
Before starting my training at CodeAcademy, I had some concerns and problems related to becoming a programmer. At first, I felt very uncertain and unsure if I would be able to learn the technologies and apply them in practice.

However, after completing my training at Code Academy, I obtained many useful and measurable results. I now better understand what it means to be a programmer and what skills and knowledge are required for it.

Additionally, I became much more confident in my abilities and now feel ready to work as a programmer. The management at CodeAcademy is great; they always monitor your progress and provide support, so you never have to deal with problems alone. The opportunity to connect with other people in the industry who have also trained at CodeAcademy gave me additional support and networking opportunities. I also gained access to resources and tools that helped me develop my skills and prepare for work.

Most importantly, many job opportunities opened up for me as a programmer after my training. So, the training at CodeAcademy was exactly what I needed to start a successful career in programming.
Kristian Garkov
C Developer
Здравейте, казвам се Антон Минчев и съм QA Analyst благодарение на Code Academy.
Преди да започна обучението си в Code Academy станах инженер, изкарах няколко курса, свързани с гарантирането на качествен продукт, явявах се на не едно или две предложения, като през цялото време се чувствах уверен и знаех, че се справях добре, но някакси резултатите не идваха.

След възможностите и преминатото успешно обучение, които ми представиха професионалистите от Code Academy, и шансът, който ме мотивира още повече да докажа и науча все повече неща за различните сфери от програмирането до комуникацията с хората и най-вече как да бъдеш успешен в сферата на информатиката и бизнес мисленето, заради което света продължава да се развива.

Направиха ме по-добър и успешен в това, което правя.
Антон Минчев
QA Analyst
Преди да започна обучението си в Code Academy имах притеснсения, че ще имам големи трудности, за да напредна технически до нивото на хора, които работят от години на компютър, тъй като преди няколко години се бях отказала от такава позиция и до момента работех в съвсем различна сфера.

След обучението нямаше и спомен от тези притеснения - материалът, усвоен по време на академията, се оказа дори повече от достатъчен за мен за благоприятен старт в съвсем нова професия!

Още в началото на работата си на новата позиция си дадох сметка, че благодарение на чудесните преподаватели и плавно и конкретно преподадения материал, както и на практическите занимания по време на курса, от предишните съмнения нямаше и помен. Чувствах се уверена, подкрепена и мотивирана.
Благодаря на целия екип!
Теодора Цолова
QA Analyst
Преди да започна обучението си в Code Academy нямах никакви знания за програмиране и започнах цялата си подготовка в camp-a на Code Academy.
След обучението придобих доста знания, които ми бяха от полза да започна работа на нова позиция като софтуерен разработчик. В академията направих доста приятелства и придобих много умения чрез решаване на доста задачи и проекти. Най-важното нещо, което придобих от курса, е увереност, че мога да науча как да програмирам, защото до започването на курса си мислех ,че това е "дарба" , а не умение, което Code Academy успя да ми покаже.
Радослав Георгиев
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy имах проблем с намирането на работа в областта, тъй като не живеех в България и имах трудности с напасването към живота в чужбина. Форматът на курса ми позволи да го започна там и да го завърша тук.

Имах известен опит в програмирането и компютрите като цяло. Бяха минали няколко години от последния ми досег с тази област. Code Academy беше моята възможност да започна на чисто с актуален учебен план, по реална възможност. Там имах имах възможността да упражня и надградя цялостен набор умения за успешна работа - теория и практика - самостоятелно и групово. Получих досег до всички нужни за започване на конкретната позиция технологии и връзките между тях.

Голям плюс беше и комуникацията с хора, които вече се занимават с това.

След успешно завършване на обучението веднага бях приет на работа на изпитателен срок. След него останах същата позиция на постоянен договор работейки с хора, които вече познавах от курса.

Ако някой има съмнения за стойността на работата и обучението с Code Academy, може да ми пише на diman1@mail.bg.
Диман Костадинов
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy си мислех, че 2-3 курса от друга академия ще бъдат достатъчни да вляза в сферата и да се реализирам успешно, а след време да го мисля дали този език/вид девелопмънт е за мен.

Бях опитал да мина няколко пробни теста, но без успех, и тогава разбрах, че ще ми трябват повече знания. В първия момент, като видях обявата, много се надявах да ми се даде шанс, защото бях убеден, че ще се справя, дори бях готов да напусна работа и да се отдам изцяло на програмирането. За щастие ми беше даден такъв и успях да се справя и да започна успешно работа.

След обучението, разбрах колко много съм научил за този кратък период, но като започнах работа, разбрах, че просто едва съм открехнал вратата 🙂

Вече една година по-късно, след като взех това решение, мога единствено да изкажа моите благодарности към екипа на Code Academy, защото наистина не беше лесно, но се усещаше, че имаме подкрепа от ментори, лектори и самия екип на академията. Благодаря отново 🙂
Христо Василев
Python Developer
Аз съм Ралица Джуркова и по професия съм кинезитерапевт. Имам 12 години трудов стаж по специалността, след което взех решение изцяло да променя своя професионален път.

Записах няколко курса по програмиране, явявах се на интервюта, но без успех. Чудех се какво да правя и накъде да поема, говорих с мой приятел програмист, който ми каза, че ако искам да се науча да програмирам, Code Academy е мястото.

Видях обява за курса Back-End junior Developer със SQL, PL/SQL, PRO*C И C, казах си “Това е моето място”. Code Academy е мястото, където се научих да програмирам, мисля и решавам проблеми. Курсът е много интензивен и, няма да ви лъжа, трудно е, но когато човек има голямо желание, дисциплина и постоянство, успехът не закъснява.

След обучението ми се чувствах уверена в знанията си благодарение на целия екип на Code Academy, които бяха до мен и моите колеги по време на обучението ни. И…резултатът не закъсня, след успешно преминаване на обучението започнах работа като Developer.
Ралица Джуркова
C Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy имах някакви идеи какво искам да уча и как да се проведе обучението, затова и доста рових , докато попаднах на тях, които предлагаха това, с което искам да започна, а именно програмиране на С и С++, както и база данни, плюс допълнителни бонуси.

Имах основни познания и отговарях на останалите им изисквания, което беше добро начало. Хареса ми, че се минава входен тест, което все пак пресява и ти дава показател, дали има шанс да се справиш за напред.

Обучението е перфектно, дават ти адски много знания, винаги са отзивчиви и ти помагат, ако имаш нужда да ти се разясни нещо, да научиш нещо повече извън материала и какво ли не... Винаги се отзовават по един или друг начин, намират и допълнително време за това ако се налага, и най-вече, не те карат да се чувстваш тъп от въпросите си, като едновременно с това те мотивират и те карат да учиш повече и да искаш сам да се развиваш и да знаеш още повече.

Знанията, които натрупах там, са наистина много и разнородни, и смятам че са една стабилна основа, над която може много да се гради, което е доста по-лесно след като ги имаш, предадени толкова подробно и обемисто.

Обаче, за всеки който си мисли, че само с лекции и домашни ще се справи за няколко часа вкъщи - лъже се. Иска се наистина отделяне на време и голямо желание за самоподготовка, за да може да бъдеш адекватен и да навлизаш в материала, който менторите и преподавателите ти дават и ти помагат да научиш и развиеш. И определено те карат да имаш желание да учиш и да харесваш програмирането, а не да го приемаш за нещо затормозяващо.

Аз лично от тук на татък ще се развивам в конкретни насоки от нещата, които научих, в частност база данни и искрено им благодаря за знанието, което ми дадоха и времето, което отделиха за моето обучение, защото сега се чувствам доста по-уверен в себе си и знанията които имам, в претенциите които мога да имам благодарение на това и изграждане на по-ясни цели за бъдещето ми развитие.

За всеки, който има някакви въпроси или иска да си изясни нещо за себе си, било то за процес на обучение, насоки над предметите или каквото и да е било, може без притеснение да ми пише на rosen_tk@mail.bg където ще му отговоря и предоставя и мобилен номер за връзка с мен, и да обсъдим всичко което го интересува.

ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ Code Academy !!!
Росен Караджов
C Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy бях изкарал основни и повърхностни курсове по програмиране. Като цяло се усещаше липса на крайна цел. След края обучението си в Code Academy изградих много приятелства, които все още са налице, подобрих техническите си познания, както и работата си в екип. В момента успешно се реализирам и развивам в Strypes като Junior Feature Integrator
Николай Вършилов
Feature Integrator
Курсът, който се проведе в Code Academy за Junior Java developer, беше добре организиран и предварително се запознахме с всички етапи.

Материалът по Java беше преподаден по много приятен начин, от професионалист с богат опит в тази сфера. Успях да затвърдя познанията си по Java от университета и да стана по-уверен в себе си.

SQL и PL/SQL програмата обхващаше целия материал, който ти е нужен, за да започнеш работа като junior developer.

На всеки от курса се дава възможност да покаже с какви умения разполага и да ги подобрява. Трите проекта спомагат да приложиш това, което си научил.

Винаги имаш ментор, който да стои зад теб и да те напътства, за добри и лоши практики в програмирането.

Разбира се 6 месеца не са достатъчни, за да придобиеш перфектните умения за Java developer, но ти дават доста добра основа и с усилия и търпение нещата се получават.
Стефан Василев
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy съм участвала в различни платени курсове, но винаги нещо ми е липсвало за следващата крачка. Следях Code Academy от самото им начало, прецених че подходящият момент е сега и без да отлагам повече се озовах сред избраните.

Тук срещнах нещата, които са ми липсвали, а именно индивидуален подход към всеки, насоки, съвети, помощ, ментори, които винаги ни подкрепяха и не на последно място в очите на всички видях приятели. Програмата е много интензивна, но с помощта на всички от академията, дисциплина и много труд, неусетно човек се озовава там, където е мечтал да бъде!

След обучението си направих равносметка на тази половин година. Резултатът е, че придобих реален опит с различни екипи, по интересни проекти, придобих повече увереност и разбира се получих шанса да започна работа в сферата. Ако някой има съмнения или притеснения за работата на Code Academy, може да ми пише/да се свърже с мен на имейл poli.naidenowa@gmail.com или в Linkedin
Паулина Вескова
Python Developer