Ние от Code Academy работим за реализацията на младите Java програмисти в България

 

Искаме да ви разкажем историята на група млади хора, дръзнали да се развиват и реализират в България. В началото на годината те прекрачиха прага на Code Academy с дръзновение, изпълнени с очаквания и мечти. Някои по-плахо, други по-устремено се впуснаха в света на ИТ обучението с нас.

Първият курс на Code Academy Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Java и Spring, финансиран от КОДИКС и безплатен за одобрените участници, стартира през месец януари 2020г. Зад техният успех се крие много, изключително много труд и желание за успех: присъствени занимания 9 часа седмично, допълнително отделяне на време за ежедневно кодене, комуникация, решаване на задачи и накрая представяне на самостоятелните им групови проекти.

  • 200+ часа лекции

200+ часа лекции стоят зад гърба на тези джуниъри, часове, през които усвоиха теория и практика по Java, Spring, SQL, PL/SQL. Пълният курс обхваща необходимата основа по няколко технологии, която е достатъчна за един програмист да започне работа като джуниър.

Освен специфичните ИТ умения успяхме да положим и основите на една ефективна комуникация, която беше в основата на успеха на груповите им проекти. Именно добрата комуникация прави един екип успешен. В ИТ сферата нещата не са по-различни. За да успееш, трябва да разчиташ не само на техническите си умения, но и на отлична комуникация с екипа.

  • 1000+ часа подготовка

Но без тяхната упоритост нямаше да е възможно. Нашите курсисти от своя страна отделяха ежедневно 4-8 часа за самоподготовка. Минута след минута, час след час – всеки един от тях положи много труд, изработи безброй часове в писане на код и усвояване на теория, която да приложи на практика. Бърза калкулация показва, че те са посветили 1000+ часа на писане, упражнения и четене в периода на обучението си за младши Java програмисти. Извън часовете за лекции ние бяхме в постоянна връзка с обучаващите се в курса.

  • Успехът е във вашите ръце

За нас беше предизвикателство да ги поведем към новото им кариерно развитие и им благодарим, че заедно успяхме. Благодарим и на менторите от Кодикс за оказаната помощ към курсистите ни. Днес над 80% от завършилите успешно работят като джуниъри именно при тях.   

Разказваме ви всичко това, за да знаете вие, тези които предстои да прекрачите с нас в следващите обучения, че без ВАС няма как да успеете. Вие сте тези, които трябва да извадите ненаписаните кодове из под пръстите си. Вие сами трябва да изработите своето бъдеще. Тези момичета и момчета, за които ви разказахме, го направиха. Сега е ваш ред! Разгледайте нашите курсове тук.