Валентин Вълчев
Валентин ВълчевСпециалист с Java и SPRING Boot
Валентин е Java програмист с повече от 20 години опит. Специалността му е Java & SPRING. Работил е по много и разнообразни проекти. Можеш да разгледаш Linkedin профила му за повече информация. Едно от нещата, които най-много обича, е да преподава. Успешно води курса за професия Back-end Junior Developer с профил Java в първия сезон на CODE ACADEMY и спечели симпатиите на курсистите с неподправения си стил и разбираемия начин на преподаване.
Анастас Асенов
Анастас АсеновСпециалист със С и С++
Анастас е програмист с над трийсетгодишна практика. Участвал е в разработката на много проекти за телекоми, финансови институции, игри и други бизнес системи. Две години от кариерата си е бил университетски преподавател. Днес предпочита да програмира на С++, но има голям опит с Java, Python, C, Pro*C, PL и PL SQL. За него всеки език за програмиране е само още едно изразно средство, което му помага да си свърши работата. Анастас притежава умението да предава на разбираем език и най-сложната материя. За него няма тайни в програмирането и той с удоволствие ще те води в първите ти стъпки от обучението.
Мирослав Аврамов
Мирослав АврамовСпециалист със С и С++
Мирослав е програмист с богат практически опит в разработката на софтуерни продукти за гейминг индустрията. Гейм дивелъпмънтът за него е сбъдната мечта. „Исках да се науча да пиша игри като тези, които вече играех“. Придобил е магистърска степен в Технически университет - София, специалност "Компютърни системи и технологии" и днес има зад гърба си редица успешно завършени проекти, основно в сферата на обектно-ориентираното програмиране. Освен в проекти за разработване на игри, е участвал и в поддръжка на Linux системи и сървъри. Използва основно С и С++, но имат опит и с Python, Java, HTML, PHP, PL/SQL и Pro*C. Мирослав има и огромно желание да обучава бъдещи колеги програмисти и е изцяло отдаден на преподаването в CODE ACADEMY. Неговият неповторим стил, директен подход и напълно откровено отношение скоро ще спечелят симпатиите ти. Той ще ти съдейства изцяло, за да навлезеш постепенно и трайно в програмирането и да осъществиш своята цел – да станеш младши програмист.
Димитър Чакъров
Димитър ЧакъровСпециалист със SQL и PL SQL
Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.
Петър Нетев
Петър НетевСпециалист с Python
Петър е програмист с повече от 9 години опит. Определя себе си като нестандартен софтуерен инженер. Опитът му е изцяло ориентиран около Python като преминава през различни софтуерни проекти в пътя си дотук. Стартира работа в сектора на шега, по-време на подготовката си за държавен изпит по Финанси. От тогава досега вярва, че най-красивото нещо на професията на програмиста е, че можеш да учиш всеки ден и, колкото повече научаваш, толкова повече осъзнаваш, че имаш още много за учене. Да решава бизнес проблеми посредством програмни решения е нещото, което го кара да се усмихва всеки ден. Споделя, че когато получава предложение да води курс в Code Academy, не се и замисля, а се съгласява да влезе в това предизвикателство веднага. "Изключително важно е да трупаш знания, но е дори по-важно да ги споделяш с хората, които имат интерес към тях."
Александър Александров
Александър АлександровСпециалист с Java, SQL, PL/SQL и Python
Александър има над 20 години опит в информационните технологии. Завършил е успешно над 25 проекта базирани на Java, JavaScript, SQL, Pl/SQL и Python технологии. В момента работи като консултант в областта на Quality Assurance и Information Security за водещи финансови институции в Европа. Сертифициран ISTQB Advanced Level, SCRUM Master, PRINCE2 и ISO27001 ISMS Information Security Lead Auditor.
Даниела Чобаникова
Даниела ЧобаниковаСпециалист с Java
Даниела има над 6 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.
Светлана Пройчева
Светлана ПройчеваСпециалист с Java и SPRING Boot
Светлана е специалист с Java и Spring, но познава още езиците C, C++, VB, JS, HTML, CSS и SQL. Има над 5 години професионален опит в разработката на различни проекти. "Обичам да преподавам, защото помагайки на младите колеги да развият уменията си в разработката на софтуер, успявам да организирам и систематизирам по-добре собствените си знания. По този начин израстваме заедно!“ – казва тя. Опитът й като лектор е повече от 10 години, като в момента освен водещ на модула Spring Boot, тя преподава и в ТУ София – университетът, в който е придобила бакалавърската си степен в специалност „Компютърни системи и технологии“.
Тагрид Ал-Отти
Тагрид Ал-ОттиQA специалист
Тагрид е специалист с повече от 4 години опит. Реализирана в съвсем друга сфера, тя избира да промени професионалния си път. Решава да преодолее страха си от технологиите като почва да учи различни програмни езици. Това полага началото на успешната ѝ кариера в сферата. Сега тя е Project QA Lead. Нейна лична мисия е да предаде опита и знанията си, да помогне на други хора, които тепърва се сблъскват с вълнуващия, но комплексен свят на информационните технологии и да обогати QA средите в България, подготвяйки талантливи кадри. Тагрид притежава престижни сертификати като ISTQB и Accenture Academy Tester Certificate, но освен това е с освободено съзнание и дух, което я прави прекрасен лектор.
  Катя Великова
  Катя ВеликоваСпециалист по комуникационни и мениджърски умения
  Катя има дългогодишен опит в организирането и провеждането на бизнес обучения за умения и обучение на обучители. Тя е специалист по комуникация, работа в екип, мениджмънт и продажби. Катя ще ти даде ценни насоки за това как най-добре да презентираш своята работа, как да подреждаш и изпълняваш задачите си по приоритет, както и как с лекота да общуваш с колегите. Тези умения са точно толкова ключови за успешната ти кариера, колкото овладяването на технологиите за програмиране.
  Стела Тодорова
  Стела ТодороваСпециалист по комуникационни умения и обучителни похвати
  Стела е обучител с над петнайсетгодишен опит в обучението и развитието на персонал на различни йерархични нива. Специалист е в областта на обученията за формиране и подобряване на уменията за общуване и развитие на екипи. С нейна помощ ще овладееш способността да общуваш с ръководството и колегите и да задаваш правилните въпроси. Тези умения ще ти бъдат изключително полезни, когато започнеш работа като програмист. Стела е сертифицирана за треньор на групово-психодинамичен тренинг.