Изучавал си цялата Java, но ти липсва практически опит? Участвал ли си в разработката на проекти или си решавал само задачи? Сигурно вече си наясно, че програмирането е твоят кариерен път, но не се чувстваш подготвен, за да кандидатстваш за junior? Имаме добри новини за теб - стартът на кариерата ти ще е възможен след това практически насочено обучение. А след приключването му ние ще те свържем и с потенциални работодатели. Как ти се струва?

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА ТЕБ ТОЗИ МОДУЛ

Учил ли си информационни технологии? Карал ли си курсове по ИТ технологии? Готов ли си да работиш фокусирано и по утвърдена система, за да смениш професията си? Вече имаш отлични познания по Java и е време да направиш следващата логична крачка – да натрупаш практически опит, за да можеш да се реализираш професионално.

Това обучение е точно за теб.  Нашата менторска програма от 0 до ИТ кариера обхваща 3 модула, а ти вече си само на 1 стъпка от успешното й завършване:

 • Въвеждащ Java Jumpstart – който вече си преминал;
 • Базов Unlock Java – който вече си преминал;
 • Основен Java Mastery Projects, 6 месеца, през които основно ще се фокусираш върху писане на проекти, изучаване на големия framework на Java Spring BOOT и допълнителни технологии, които се изискват, за да стартираш мечтаната кариера като Java програмист;
 • След приключването на третия модул от програмата ние ще те свържем с подходящи компании, за да можеш да се реализираш като Junior.

Третият ни модул Java Mastery Projects ще ти даде нужната практическа насоченост, за да си готов да започнеш работа като Java Junior. Ще се фокусираш върху писане на проекти – индивидуално и в екип, подкрепян от програмисти с дългогодишен опит – менторите и лекторите, които са част от нашия екип. Ще получиш индивидуално отношения и комплекс от знания и умения, нужни за старт на твоята мечтана ИТ кариера.

КАК ДА ИЗВЛЕЧЕШ МАКСИМАЛНА ПОЛЗА ОТ ОБУЧЕНИЕТО

 • Изчислили сме, че за да извлечеш максимална полза от това обучение, трябва да отделяш по около 40 часа седмично.
 • Отделяй време всеки  ден, за да учиш и да упражняваш наученото като пишеш код.
 • Спазвай сроковете, които са зададени, за да се движиш в темпото на групата.
 • Гледай видеата, решавай задачите и тестовете, които са включени в обучението. Така ще напредваш и ще знаеш как се справяш.
 • Задавай въпроси в Slack групата, ако нещо не ти е ясно. Там ще получиш подкрепа от опитни програмисти с дългогодишен опит.
 • Присъствай редовно на седмичните срещи с лектори и ментори.

НУЖНО ЛИ Е ДА ИМАШ ПОЗНАНИЯ В ОБЛАСТТА

Да, за да се включиш в модула Java Mastery Projects са ти нужни задълбочени познания по Java до Java Collections Framework, за да можеш да се включиш ефективно в писането на проекти.
Ако ги нямаш, трябва първо да изкараш базовия модул Unlock Java. А ако си напълно начинаещ и никога не си изучавал Java или друг програмен език, тогава трябва да започнеш с първата стъпка от програмата Java Jumpstart.

Ако вече си изкарал успешно Unlock Java, можеш да запишеш Java Mastery Projects и да се възползваш от преференциални условия за прием и плащане на обучението – разсрочено плащане и прием без входящ изпит.

КАКВО ЩЕ НАУЧИШ

В третия модул Java Mastery Projects ще наблегнем на практика и писане на много проекти, за да си напълно подготвен за старта на своята кариера като програмист. Ние ще ти съдействаме да се срещнеш с подходящи фирми след приключване на третия модул от менторската ни програма.

Идеята е да усвоиш умения, необходими за един младши web services back-end програмист – да пишеш на един от най-харесваните програмни езици Java и да работиш с бази данни. Ще разбереш как функционира свързаността между записите в базата с данни, управлението им, структурата на базата. Ще се научиш как да извикваш данни от базата и от основния програмен код. И ученето няма да пречи на личния ти живот, на работата или университета ти.

УЧЕБЕН ПЛАН

 1. Object – Супергероят на обектите
 2. Вложени, вътрешни, локални и анонимни класове
 3. Java Collections Framework
 4. Процеси и нишки
 1. Въведение в “лова” на грешки (debugging)
 2. Въведение в Maven
 3. Въведение в Javadoc
 4. Въведение в Logging със Slf4j
 5. Въведение във version control
 6. Какво е Spring Framework?
 7. Когато OOП не е достатъчно – въведение в Dependency Injection
 8. Spring MVC – The web companion to Spring
 9. Spring Boot = Spring Framework made simple. * Spring Boot * Spring Boot Initializer * Spring Boot Starter * Our first project with Spring Boot Data Rest *
 10. Web is not just web pages – The HTTP protocol * Transferring data – plain text, xml, json, html * Intro to REST * OpenAPI for documenting REST services
 11. Architecture of a Spring Boot Project
 12. Validating data
 13. Storing data without SQL – intro to Spring Repositories
 14. Testing spring boot projects
 1. Въведение в БД – архитектура, езици, теория на релационните бази данни, базови понятия.
 2. Въведение в SQL – въвеждане, промяна на данни и изтриване на записи
 3. ANSI SQL – Select, клаузата where, оператори, LIKE, IN, BETWEEN изрази, ORDERED BY, агрегатни функции, клаузи HAVING и GROUP By. Вложени заявки.
 4. ANSI SQL оператори – обединения на заявки, външни свързвания, вътрешни свързвания – JOIN, UNION, INTERCEPT, EXCEPT.
 5. Съхранени процедури и тригери- капсулиране, създаване и изтриване.
 6. Индекси и виртуални таблици (INDEXES and VIEWS)
 7. Aliases и синоними. Схеми, Tablespaces. Вградени функции
 8. Логически, аритметични побитови оператори. User defined оператори.
 9. Sessions, Transaction and Locks – основни оператори, параметри на сесия, ACID check, transactions
 10. COMMIT, ROLLBACK вложени транзакции, дистрибутирани транзакции.
 11. Ansi SQL Security

КАКВО РАЗКАЗВАТ НАШИТЕ ЗАВЪРШИЛИ КУРСИСТИ

Преди да започна обучението си в Code Academy имах проблем с намирането на работа в областта, тъй като не живеех в България и имах трудности с напасването към живота в чужбина. Форматът на курса ми позволи да го започна там и да го завърша тук. Имах известен опит в програмирането и компютрите като цяло. Бяха минали няколко години от последния ми досег с тази област. Code Academy беше моята възможност да започна на чисто с актуален учебен план, по реална възможност. Там имах имах възможността да упражня и надградя цялостен набор умения за успешна работа - теория и практика - самостоятелно и групово. Получих досег до всички нужни за започване на конкретната позиция технологии и връзките между тях. Голям плюс беше и комуникацията с хора, които вече се занимават с това. След успешно завършване на обучението веднага бях приет на работа на изпитателен срок. След него останах същата позиция на постоянен договор работейки с хора, които вече познавах от курса. Ако някой има съмнения за стойността на работата и обучението с Code Academy, може да ми пише на diman1@mail.bg.
Диман Костадинов
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy бях пробвала бейсик курс за език различен от JAVA, който обаче не потръгна. Идеята да стана програмист и да се занимавам с back-end development ме преследваше дълги години, но не събирах смелост, а и си мислех, че за човек на моята възраст да се пласира на пазара като програмист, е вече непосилно. Курсът буквално промени живота ми, намерих нови приятели, с които се събирахме(макар и виртуално) да решаваме задачи, тези хора ми станаха много близки и научих много неща от тях. Менторската подкрепа, а и тази на лекторите по времето на целия курс, ми даде увереност да не се отказвам, а задачите ставаха все по-заплетени , амм интересни исках да кажа 😊 Извън кръга на шегата, благодарна съм на всички от Code Academy за подкрепата, дори бях една от избраните да стартират своята кариера в Codix като Back-end Java Developer след курса. Там имах подкрепата на колегите и менторите си, за да напредвам със своето собствено темпо и да наградя получените от мен знания по време на курса. Подкрепата не свърши с края на курса, хората от академията, които са прекрасни, и до днес следят моето развитие и винаги са готови да помогнат с едно рамо! Ако някой има съмнения или притеснения за стойността на работата с Code Academy, може да ми пише на ana.popova83@gmail.com
Ана Попова
Java Web Back-end Developer
Преди да започна обучението си в Code Academy нямах никакъв опит с програмирането. Работех нещо съвсем различно и след няколко години, стигнал тавана си на развитие, реших да потърся нещо, което да не ми позволи да боксувам на едно място и да ми даде възможност да научавам нови неща всеки ден. Именно тогава попаднах на курсовете, предлагани от Code Academy. Разбира се, в началото имах своите притеснения. Мислех си дали програмирането е за мен, дали ще мога да се справя и т.н., но все пак реших да опитам. По време на самото обучение, срещнах доста трудности от гледна точка на липсата на всякакъв мой опит преди това. Именно там се оказа и решаващата роля на екипа на академията (тук визирам лектори, ментори, ръководни фактори), който беше както до мен, така и до всички курсисти, оказвайки подкрепа, съдействие и най-вече мотивация. В крайна сметка успях да завърша успешно и да започна първата си работа като Junior Developer. Това ми помогна да стана по-уверен във възможностите си и да получа шанс да се развивам в една необятна сфера на работа, в която скуката и еднообразието е последното нещо, което може да очаква човек. Ако някой има някакви въпроси относно Code Academy, нека се чувства свободен да се свърже с мен на cvetomir.nikitov@abv.bg
Цветомир Никитов
Java Web Back-end Developer

КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ ОБУЧЕНИЕТО

Модулът включва видео уроци за теорията, допълнителни текстови материали с теория, задачи и тестове. Ще ти е удобно да учиш, когато имаш възможност – в или извън работно време, но ще трябва да съобразиш своя график с фиксираните седмични срещи, които са общо  3:

 • Ще имаш 1 среща седмично с лектор (с фиксиран график), за задаване на въпроси по теорията, а през останалото време ще имаш връзка с опитни програмисти в Slack групата на обучението;
 • Ще имаш 2 срещи седмично с ментор (с фиксиран график) за код ревю, проверка на домашни и насоки.

Скоро след началото на обучението ще получиш и първото си задание за проект – екипен или индивидуален. През цялата продължителност на модула, паралелно с теорията и домашните, предвиждаме да участваш в разработката на проекти. Ако заданието е екипно, ще трябва да организираш работата си с другите участници в екипа.

Държим на спазването на зададените срокове и ще очакваме да се движиш с темпото на групата и на екипите, в които ще участваш.

Обучението в модула е по утвърдена система и е симулация на реалната работна среда в ИТ компанията, където се провеждат срещи на екипа, тасковете имат срокове и приоритет, а добрата комуникация е от жизнено значение за добре свършената работа.

Достъпът ти до материалите от обучението е доживотен.

ЕКИПЪТ, КОЙТО ЩЕ РАБОТИ С ТЕБ ЗА ТВОЯ УСПЕХ

изображение-на-даниела-чобаникова

Даниела има над 8 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.

Даниела Чобаникова

Специалист с Java и spring

изображение-на-димитър-чакъров

Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.

Димитър Чакъров

Специалист с бази данни, Linux, Bash

изображение-на-стела-тодорова

Стела е обучител с над петнайсетгодишен опит в обучението и развитието на персонал на различни йерархични нива. Специалист е в областта на обученията за формиране и подобряване на уменията за общуване и развитие на екипи. С нейна помощ ще овладееш способността да общуваш с ръководството и колегите и да задаваш правилните въпроси. Тези умения ще ти бъдат изключително полезни, когато започнеш работа като програмист. Стела е сертифицирана за треньор на групово-психодинамичен тренинг.

Стела Тодорова

Специалист по комуникационни умения и обучителни похвати​

Катя има дългогодишен опит в организирането и провеждането на бизнес обучения за умения и обучение на обучители. Тя е специалист по комуникация, работа в екип, мениджмънт и продажби. Катя ще ти даде ценни насоки за това как най-добре да презентираш своята работа, как да подреждаш и изпълняваш задачите си по приоритет, както и как с лекота да общуваш с колегите. Тези умения са точно толкова ключови за успешната ти кариера, колкото овладяването на технологиите за програмиране.

Катя Великова

Специалист по комуникационни и мениджърски умения​

ИНВЕСТИЦИЯ

Твоята инвестиция е на стойност 3500 лв.  Има и вариант за разсрочено плащане.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 • Ако искаш това за себе си, първо трябва да направиш регистрация в платформата като кликнеш на бутона.
 • След успешна регистрация ще получиш потвърдителен имейл и колега ще се свърже с теб за първоначален разговор по телефона.
 • Одобрените след разговора кандидати ще получат линк и инструкции за входящ тест.*
  След като получим резултатите ти, ще ти върнем обратна връзка.
 • Успешно преминалите теста ще бъдат поканени на лично интервю.
 • Одобрените кандидати ще получат договор за обучение.

* Успешно преминалите модул Unlock Java с над 70% успеваемост подлежат на прием без входящ изпит, но ще бъдат поканени на опознавателно интервю.

Модулът е подходящ за хора със задълбочени познания по езика Java.

Ако имаш такива, но те са по друг обектноориентиран език, е нужно първо да преминеш през втората стъпка от нашата специализирана програма – Unlock Java.

Да, ще имаш нужните умения и знания, за да стартираш кариера като junior.

И ние ще те свържем с фирми, за да можеш да се реализираш.

Да, след като преминеш модула Java Mastery Projects ще имаш възможност да изтеглиш своя електронен сертификат.

Ще имаш постоянна връзка с нашия екип от опитни програмисти и ще получаваш насоки и подкрепа в Slack групата на модула.
1 път седмично ще имаш среща в Zoom с лектор.
2 пъти седмично ще имаш срещаи в Zoom с ментори. Те ще проверяват домашните и ще ти съдействат при разработката на проектите.

Трябва да имаш оценка на тестовете минимум 70%, минимум 80% успеваемост на заданията на домашно и проектите (да са предадени в срок и работещи) и минимум 90% присъствие на седмичните срещи с лектор и ментор.

Имаш право да се откажеш от закупения модул в 14 дневен срок след закупуването му и да получиш 100% възстановяване на заплатена сума. Отказът ти ще е възможен, ако не си стартирал обучението и не си приключил нито един от уроците. Виж общите ни условия.

КОИ СМЕ НИЕ

Code Academy помага на хора, желаещи да започнат работа като програмисти, които са учили в университет или курсове (имат някаква основа),но не се чувстват достатъчно подготвени технически, практичести и комуникационно, не знаят какво да очакват от интервютата и изискванията на работното място и не са сигурни дали ще се справят с предстоящата промяна и биха искали да имат гарантирана система за обучение, която да ги подготви, без да им отнема няколко години и лутане какви технологии е необходимо още да знаят.

Това, което ни отличава от останалите академии е, че обученията ни включват няколко програмни езика, технологии и инструменти за работа с тях, интензивни са, събрани са в 6 или 12 месеца, в зависимост от натовареността, която можеш да си позволиш. Това, което още ни отличава, е подкрепата и приятелската атмосфера, която създаваме в академията, менторите и широкия екип от специалисти, с които работят курсистите ни. В курса на обучение наблягаме изключително много на практическите проекти, екипната работа, уменията за комуникация с различни типове хора. Помагаме на всеки курсист с индивидуална подготовка за интервю и изготвяне на профил,  автобиография и личностното му представяне.

Благодарение на това курсистите ни са готови да започнат успешно работа след завършване на обучението си.