Стартирай своята кариера в CODIX като Junior WEB Back-end Developer! Обучението е безплатно за курсистите! Само след 6 месеца ще имаш необходимата основа, за да практикуваш професията.

НАЧАЛО
10 МАЙ
2021

6 МЕСЕЦА, НАПЪЛНО
БЕЗПЛАТНО

ВТОРНИК И СЪБОТА
9:00 ДО 14:00,
ИЗЦЯЛО ОНЛАЙН

ЗА НАЧИНАЕЩИ И СРЕДНО НАПРЕДНАЛИ, МЕСТОРАБОТА В СОФИЯ

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА МЕН ТОЗИ КУРС

Имаш ли интерес към информационните технологии? Готов ли си да се отдадеш и да смениш професията си? Обичаш ли да решаваш логически задачи? Обичаш ли да анализираш и разделяш голямата картина на по-малки елементи?

Ако отговорът ти на тези въпроси е "да", този курс e точно за теб! Курсът е подходящ за хора, които живеят в София или имат намерение да се изместят при наемане.

В този курс по програмиране за професия ще усвоиш умения, необходими за един младши web services back-end програмист – да пишеш на един от най-харесваните програмни езици Java и да работиш с бази данни и SQL. Ще се запознаеш с обектноориентираното програмиране и ще разбереш какви са неговите предимства при писането на код. Ще разбереш как функционира свързаността между записите в базата с данни, управлението им, структурата на базата. Ще се научиш как да извикваш данни от базата и от основния програмен код.

КАК ДА ИЗВЛЕЧЕШ МАКСИМАЛНА ПОЛЗА ОТ КУРСА

За 6 месеца, считано от 10 май 2021 г., ще трябва се фокусираш върху учене, писане на код и придобиване на нови умения, с които да промениш професионалния си път. Нужно е да присъстваш на онлайн лекциите и допълнително да отделяш по минимум 5 часа на ден за самоподготовка. Необходимо е да имаш стабилна интернет връзка, слушалки с микрофон, камера и устройство, през което да се включваш (настолен компютър или лаптоп).

Онлайн занятията ще се провеждат в работно време два пъти седмично по 4,5 часа във вторник и събота от 09:00 до 14:00 (с почивките).

Професията на програмиста може да бъде описана като занаят – съвършенството се постига с много практика. Ето защо в курсовете на Code Academy сме заложили на много практически занимания и проекти за създаване на софтуер по реални бизнес задания. Освен това имаме занимания по ефективна комуникация. Те са важни, защото програмирането е социално занимание. Програмистите работят в екипи и, ако комуникацията не е на ниво, работата няма да бъде свършена по най-добрия начин.

НУЖНО ЛИ Е ДА ИМАМ ПОЗНАНИЯ В ОБЛАСТТА

Да, добре е да имаш основа, върху която да стъпиш и да надграждаш. Курсът започва от самото начало, но темпото е бързо и ще изисква голяма концентрация. За да можеш да напредваш стабилно в материята и да усвояваш новите теми без затруднения, е задължително да познаваш бройни системи, типове, променливи и цикли.

Можеш да опресниш знанията си в нашия безплатен курс Въведение в програмирането.

Задължително е също да имаш познания по Английски език и умения за водене на бизнес кореспонденция -  писмено и говоримо

КАКВО ЩЕ НАУЧА

В края на курса по програмиране за професия Junior WEB Back-end Developer с Java, SQL, PL/SQL и Embedded SQL  ще си готов да започнеш работа в компания, изграждаща сериозни и комплексни финансови системи, които изискват познания в различни области. По време на 6-месечното интензивно обучение ще преминеш не само лекции и упражнения, но също така и много практически проекти, възложени от CODIX, и в екип, ръководен от ментор с многогодишен опит.

ТЕМИ ЗА ТОЗИ КУРС

Модулите на курса покриват езика за програмиране с общо предназначение Java, обектноориентираното програмиране и средата за разработка Spring. На следващ етап обучаващите се ще се запознаят с базите данни, техните езици и вграждане на бази в език приемник. В края на обучението е предвиден финален проект, в който курсистите да приложат своите познания.

Java Basics - 27 часа лекции и упражнения
Java Advanced and OOP – 27 часа лекции и упражнения
SQL – 30 часа лекции и упражнения
PL/SQL – 30 часа лекции и упражнения
Dev Tools & SPRING Boot – 27 часа лекции и упражнения

ЗАПЛАЩАНЕ

Курсът е изцяло финансиран от CODIX. Обучението е БЕЗПЛАТНО за курсистите и е обвързано с изискване за определен срок работа в компанията. Последвай линка и прочети повече за CODIX!

В първия един месец след старта на курса до 10.06.2021 г. може да прецениш да се откажеш без никакви неустойки и обезщетения.

КАК ДА СЕ ЗАПИША ЗА КУРСА

Ако искаш това за себе си, първо трябва да се регистрираш/запишеш.

След като се регистрираш, ще получиш потвърдителен имейл. Допълнително до 2 работни дни след регистрацията ще ти изпратим линк и инструкции за входящ тест. Следи имейла си, за да спазиш срока. Тестът изисква да отделиш поне 70 минути за попълването му.
След като получим резултатите ти, ще ти върнем обратна връзка. Ще ти се обадим и по телефона.

Успешно преминалите теста ще бъдат поканени на лично онлайн интервю.

Одобрените кандидати ще получат договор за обучение.

На успешно завършилите курса ще бъде предложена работа в CODIX!

Старт на обучението 10 май 2021 г.

ЛЕКТОРИ

Даниела Чобаникова
Даниела ЧобаниковаЛектор на модули Java Basic и Java OOP
Даниела има над 6 години опит като програмист с различни видове технологии в разнообразни проекти, като инсталатори, replication server-и и cloud service-и. Последните няколко години разработва Cloud Service-и с Java и Spring. Даниела обича да преподава, защото това й дава възможност, споделяйки своите знания и опит, да помогне на своите курсисти да стартират една успешна IT кариера.
  Светлана Пройчева
  Светлана ПройчеваЛектор на модул SPRING Boot и JDBC
  Светлана е специалист с Java и Spring, но познава още езиците C, C++, VB, JS, HTML, CSS и SQL. Има над 5 години професионален опит в разработката на различни проекти. "Обичам да преподавам, защото помагайки на младите колеги да развият уменията си в разработката на софтуер, успявам да организирам и систематизирам по-добре собствените си знания. По този начин израстваме заедно!“ – казва тя. Опитът й като лектор е повече от 10 години, като в момента освен водещ на модула Spring Boot, тя преподава и в ТУ София – университетът, в който е придобила бакалавърската си степен в специалност „Компютърни системи и технологии“.
   Димитър Чакъров
   Димитър ЧакъровЛектор на модули SQL и PL/SQL
   Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.