СПОНСОРИРАНО ОТ

logo codix

Стани Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Pro*C, C и С++! Обучението е напълно безплатно за курсистите! Отдели само 6 месеца и ще получиш нужната основа за бърз старт!

НАЧАЛО
ОКТОМВРИ
2023

6 МЕСЕЦА,
НАПЪЛНО
БЕЗПЛАТНО

9 ЧАСА
СЕДМИЧНО ОНЛАЙН,
ПРАКТИКА НА
МЯСТО

ЗА ХОРА С БАЗОВИ ПОЗНАНИЯ ИЛИ СРЕДНО НАПРЕДНАЛИ, ОФИС СОФИЯ

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА МЕН ТОЗИ КУРС

Искаш да се занимаваш с програмиране? Разглеждал си курсове, дори имаш един-два зад гърба си или учиш в университет по специалността? Искаш да направиш завой в кариерата? Харесва ли ти от голямата картина да подреждаш малки елементи?

Този курс е за теб!

NB! Курсът е подходящ за хора, които живеят в София или имат намерение да се изместят при одобрение. В последния месец от обучението ще имаш и задължителни, практически занятия със синиър програмисти от CODIX. Те ще са на място в офис, ако обстановката го позволява.

В това обучение ти ще придобиеш умения, необходими за всеки Junior back-end програмист – да разбираш и създаваш back-end логиката, благодарение на която работи софтуерът. По-конкретно ще се научиш да пишеш на едни от най-широко разпространените и широкоприложими програмни езици C и С++, да работиш с бази данни и да ги вграждаш в език-приемник. Освен стабилни познания по back-end програмиране, този курс ще ти даде шанс да стартираш кариера след завършването му. Ако вече си решил, че това е твоят професионален път, не се колебай!

КАК ДА ИЗВЛЕЧЕШ МАКСИМАЛНА ПОЛЗА ОТ КУРСА

За период от 6 месеца ще очакваме от теб да се съсредоточиш върху лекциите, писането на код и усвояването на предложените от лекторите и менторите ни знания и по този начин да промениш своя път в професията!

Необходимо е да присъстваш на онлайн лекциите с лекторите, на срещите с менторите, както и да отделяш поне по 5 часа всеки ден за решаване на задачи, проучвания и самоподготовка. Ще ти е нужно да имаш добра интернет връзка, слушалки с микрофон, камера и разбира се – настолен компютър или лаптоп.

Онлайн срещите с менторите за обсъждане на задачите за самоподготовка ще са в и извън работно време по предварително установен график и присъствието е задължително!

Да си програмист си е занаят – колкото повече се упражняваш, толкова по-добър ставаш. Точно заради това в обученията на Code Academy са заложени много практически задачи и проекти за създаване на софтуер по реални задания. В обучението са включени и обучения по ефективна комуникация. Това е необходимо, защото програмирането е социално занимание - програмистите работят в екипи и от ефективната им комуникация се определя бързината и ефикасността на свършеното задание.

НУЖНО ЛИ Е ДА ИМАМ ПОЗНАНИЯ В ОБЛАСТТА

Важно е да имаш основа, за да надграждаш по-бързо. Обучението започва от самото начало, но ритъмът е форте и ще искаме от теб сериозна концентрация. За да можеш да напредваш в темповете на групата и да усвояваш материала ритмично, е задължително да познаваш бройни системи, типове, променливи и цикли.

Ако си напълно начинаещ, първо трябва да получиш нужните знания с курса "Въведение в програмирането с езика С".

Задължително е също да имаш познания по английски език и умения за водене на бизнес кореспонденция - писмено и говоримо. Имай предвид, че ще те изпитаме.

КАКВО ЩЕ НАУЧА

В края на това обучение за професия Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Pro*C,  C и С++  ще си готов да започнеш кариера в компания, която разработва собствен софтуер за управление на големи комплексни финансови системи. По време на 6-месечния интензивен курс ще усвоиш материал, ще си се упражнявал, също ще си писал практически проекти, възложени от CODIX, в екип, ръководен от ментор с многогодишен опит.

КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ КУРСЪТ

Специализираното обучение включва лекции и упражнения два или три пъти седмично, в работно време. Лекциите се водят от изключително опитни колеги програмисти с дългогодишен стаж. Допълнително сме предвидили практически насочени срещи с груп ментори - джуниър програмисти, обикновено наши бивши курсисти, успешно реализирани при наш партньор. На тези срещи ще се коментират домашни и ще получаваш насоки как да ставаш все по-добър от бъдещите си колеги. Срещите с груп менторите ще се провеждат извън работно време в деня преди провеждането на лекцията. Присъствието на лекции и срещи с ментори е задължително, в противен случай няма да успееш да завършиш успешно обучението си.

ТЕМИ ЗА ТОЗИ КУРС

С - 96 часа лекции и упражнения
Въведение в ООП на С++ – 30 часа лекции и упражнения
Въведение в STL – 15 часа лекции и упражнения
SQL – 30 часа лекции и упражнения
PL/SQL – 30 часа лекции и упражнения
EMBEDDED SQL И Pro*C – 27 часа лекции и упражнения

ЗАПЛАЩАНЕ

Обучението се заплаща изцяло от CODIX. Курсът е БЕЗПЛАТЕН за курсистите и участието в него е обвързано с определени условия и изисквания. Последвай линка и прочети повече за CODIX!

КАК ДА СЕ ЗАПИША ЗА КУРСА

Ако имаш интерес към това обучение, се регистрирай.

След като го направиш, на посочения от теб e-mail ще получиш потвърждение за регистрацията си. Допълнително ще се свържем с теб по телефона и ще ти изпратим инструкции и дата за входящ тест! Следи електронната си поща, за да не пропуснеш важна информация!

След като получим резултатите ти, ще ги обработим и ще ти върнем обратна връзка със следващи стъпки.

Успешно издържалите теста ще поканим на лично интервю.

Одобрените след интервю кандидати ще получат договор за обучение.

Старт на обучението октомври 2023 г.

ЛЕКТОРИ

Димитър Чакъров
Димитър ЧакъровЛектор на модули SQL и PL/SQL
Димитър е програмист с дългогодишна практика и опит в разработката на комуникационни системи, софтуери и бази данни. Започнал е кариерата си в Институт по компютърни и комуникационни системи към БАН. Участвал е в международни и български проекти и е водил упражнения в Техническия университет в София. Участвал е в разработката на билинг системи, фискални устройства, VoIP, цифрова телевизия, аптечен и складов софтуер, игри и много други. Димитър използва C, C++, Python, Perl, JavaScript, HTML, PHP, PL/SQL, PostgreSQL, MySQL, MS SQL, Delphi. Димитър е извор на техническо познание. Той ще те подкрепя във времето, отделено за самоподготовка, винаги когато имаш въпрос или ситуация, към която не си сигурен как да подходиш.