Изключително доволен съм: След обучението в Code Academy започнах работа като програмист!

Снимка от дипломиране на Виктор Велков

Виктор Велков, Junior C Developer в CODIX,  не винаги е бил отдаден на програмирането. В началото не е напълно убеден, че това е неговият път:

„Бях студент, учех компютри, първата година не ми харесваше изобщо.“

Постепенно светът на кодове го увлича и така е и до днес. Въпреки академичната среда, в която Виктор развива познанията си, практическата част му липсва и той решава да надгради уменията си с допълнително обучение в Code Academy. Преценява, че програмата на обучението е детайлна и подбрана с практическа насоченост и се включва в курса Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Pro*C и C.

„При Code Academy ми хареса графикa, хареса ми това, което ще уча, в обучението имаше включени най-разнообразни технологии.  Обучението ми хареса, С-то го взехме доста детайлно. Доста интензивен курс, който изисква много внимание и време. Но аз знаех, че ще изкарам обучението си докрай.“

Истината е, че за да се успее в тази професия трябват усилия, желание и непрекъснато трупане на знания и практика. Джуниърът споделя своята тайна на успеха:

„Писане, писане и пак писане. С желание и постоянство няма как да не се случат нещата. На ден ми се събираше сериозно учене 4-4.30 часа, за да пробвам нови неща и да си подготвям домашни, през останалото време преглеждах уроците. Като сложа всичко, може би се събират 7-8 часа на ден. Като цяло не съм ставал от компютъра.“ – смее се Виктор.

Виктор днес вече работи като програмист и, обръщайки поглед назад към обучението в Code Academy, споделя за професионализма и средата, която се оказва начало на неговата кариера:

„От курса съм страшно доволен, много ми хареса, много ми харесаха и хората! Доста хора от курса са ми колеги в момента. Харесаха ми и преподавателите, Наско ми е може би любимият преподавател, няма как, много е добър. Екипът на академията беше супер, нямаше никакви проблеми. Супер доволен съм от курса!“

Виктор препоръчва на всички, които сега започват да приемат професията програмист като призвание, на което да се посветят. Това е и нашата препоръка – ако нямате възможност да отделяте достатъчно време, няма да постигнете толкова добри резултати.

„Ако искате да работите като програмисти отделяйте всяка свободна секунда, която можете да отделите. Без значение в какво точно се развивате, имам предвид ако започвате от нулата и развивате уменията да пишете по-бързо на клавиатура или да можете да четете повече неща, или да правите една или повече задачи на ден.“

Надяваме се историята и препоръките на Виктор да бъдат полезни на тези от вас, които са взели решение да поемат по неговия път. Мисията е напълно възможна, стига програмирането да ви харесва и да можете да му отделите достатъчно време. Ако и вие искате да се развивате в тази сфера и да работите като програмист, можете да се включите в курсовете на академията.