В Code Academy няма ограничения – sky is the limit!

дипломиран програмист

Героят на днешната история се казва Георги Митков. Неговият разказ е много вдъхновяващ за нас и доказва за пореден път, че когато един човек иска нещо, намира начин да го постигне. Георги се замисля да смени професията си още преди няколко години. Силно впечатлен от света на технологията, решава да се преквалифицира.

  • „Зависими сме от технологиите все повече и повече. Без технологии нищо не става.“

„Гледам много футбол. В бутонките  на футболистите, които са за тренировъчен процес, бяха имплантирали процесор с wi-fi. Това е направено с цел да могат да се извличат много по-точно самите данни по време на тренировка какво натоварване, от коя до коя минута е най-активен, какво прави и т.н. Това процесорче, колкото и да е малко, някой вътре му е набил някакъв код. Това е една от причините да се захвана с програмиране. Да не говорим за електрическите автомобили. На Теслата като ѝ дадеш адреса си те кара вкъщи.“

Георги спира своя избор на Code Academy и курса по програмиране Back-end Junior Developer със SQL, PL/SQL, Embedded SQL и Java. Избор, който говори за доверие от самото начало, тъй като Георги решава да напусне досегашната си работа и да промени живота си изцяло. Щастливи сме, че той направи тази огромна крачка в професионалното си развитие именно в нашата академия:

  • В Code Academy няма ограничения – sky is the limit!

„Напуснах работа. Бях решил, че като ще правя нещо, да го правя като хората. Отделих си един период от време, за да видя дали ще се случи. Преди да пробвам в Code Academy опитах с друга академия. Но при вас ми  харесаха условията и програмата.“

  • В Code Academy преподавателите са личен пример, който мотивира

Георги не пести суперлативите си за преподавателя, който го впечатлява най-силно, Валентин Вълчев (на снимката в ляво), лектор на курс START IT with Java:

„Той не е от типичните програмисти, не е просто лектор, той е коучър. Умее да се адаптира към средата. Като се появят 30 човека с възраст между 20 и 35 години с различни възгледи за живота, трябва да ги завладееш. Той това го умее.“

  • В Code Academy, ако поискаш да си програмист – то наистина успяваш!

Това, разбира се, става с упоритост и много труд: „Минимум по 4 часа на ден отделях за учене. Имало е дни, в които съм учил и по 7 часа, но това е трудно постижимо. Ако си го възприемеш като ангажимент, ще си мотивиран и ще успееш.“ – споделя Георги.

Това е да бъдеш отдаден, да гориш с мечтата си, докато я осъществяваш. Георги Митков вече живее своята мечта да бъде програмист и работи като Junior Developer в CODIX, партньор на академията.

Ако и ти смяташ, че притежаваш нужните качества и желание да се впуснеш в света на кодове, разгледай курсовете на Code Academy и се запиши.